Atat Patriarhia Romana cat si cea Rusa fac apel la solidaritate cu poporul Japonez!

0
1245
Atât Patriarhia Română cât și cea Rusă fac apel la solidaritate cu poporul Japonez! (Video)

Atât Patriarhia Română, cât și Patriarhia Rusă îndeamnă la solidaritate cu victimele cutremurului devastator din Japonia! „Naţiunea japoneză merită tot respectul pentru curajul cu care se descurcă cu nevoile căzute pe seama lor. În ciuda faptului că sute de mii de oameni au rămas fără adăpost, ei nu îşi pierd calmul şi speranța sufletească, nu permit situații de jafuri şi violenţă, ci mai degrabă se sprijină reciproc unii pe ceilalți” – spune Patriarhul Kiril!

„Luând aminte la îndemnul Sfântului Apostol Pavel care zice „Plângeţi cu cei ce plâng” (Romani XII, 15), în semn de compasiune şi solidaritate, Patriarhia Română adresează ierarhilor, clerului şi credincioşilor de la parohiile şi mănăstirile ortodoxe române din ţară şi diaspora îndemnul de a organiza colecte în bani pentru ajutorarea celor afectaţi de cutremurul devastator din Japonia care a curmat mii de vieţi omeneşti şi a provocat imense pagube materiale!”se spune în comunicatul emis de Patriarhia Română!
„Naţiunea japoneză merită tot respectul pentru curajul cu care se descurcă cu nevoile căzute pe seama lor. În ciuda faptului că sute de mii de oameni au rămas fără adăpost, ei nu îşi pierd calmul şi speranța sufletească, nu permit situații de jafuri şi violenţă, ci mai degrabă se sprijină reciproc unii pe ceilalți.
Victimele cu adevărat au mare nevoie de ajutorul nostru. Apelez la întreaga Biserica Rusă – Biserica Mamă a Ortodoxiei din Japonia – de a rosti rugaciuni pentru încetarea calamităţilor teribile care pot afecta întreaga lume. Dumnezeu să-i odihnească cu drepții pe cei adormiți, să aducă pace în sufletele celor ce se află în suferinți, să-i vindece pe cei neputincioși și să le ajute celor nevoiaşi”
se spune în Epistola trimisă de Patriarhul Kiril poporului rus!

www.ortodoxia.md
http://www.youtube.com/watch?v=WQgwpSflaYY

http://www.youtube.com/watch?v=XfTd4_iN_gk