Va rog sa ma ajutati

  0
  170
  Maria.m asked 9 ani ago

  Bună seara. Am probleme în familie, a dispărut armonia din familie. Am 26 de ani, sunt medic în primul an de rezidențiat, trăiesc cu părinții mei și bunica. Avem probleme finaciare, de când lucrez îi ajut cu banii, dar nu e destul. Sunt bolnavi și eu fac față cu o anumită dificultate la locul de muncă, câteodată nu mă simt bine nici fizic, nici sufletește, dar mă lupt cum pot să nu mă las învinsă. Părinții și bunica sunt câteodată foarte irascibili și greu de împăcat. Irascibilă am devenit și eu. La locul de muncă căteodată se vorbește dur și se solicită și se așteptă mult de la mine. Deseori mă simt obosită și când ajung acasă văd suferință. Am și foarte mult de învățat, dar mi-e greu când mediul din jur nu e corespunzător. Aș vrea să fiu mai bună și mai eficientă… aș vrea multe, dar deodată nu se poate să le am pe toate. Mă simt câteodată neputincioasă. Vă rog să mă ajutați cu un sfat. Mulțumesc anticipat.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!

  Introduceți aici numele dvs.


  22 + = 32


  1 Answers
  admin Echipa answered 9 ani ago

  Învățați-vă să vă relaxați! Învățați-vă să vă faceți timp pentru Dumnezeu în viața Dvs. și să faceți lucrurile care sunt cu adevărat importante! Iar cele mărunte și care se pot consuma fără implicarea Dvs. lăsați-le să treacă, fără să pierdeți timpul Dvs cu ele!

  Chiar azi, am citit o pildă, care mi-a plăcut foarte mult! Un profesor de filozofie stătea în faţa studenţilor săi având câteva obiecte în faţa lui. Când a început ora, fără să spună un cuvânt, a luat un borcan mare şi a început să-l umple cu pietre cu diametrul de aproximativ 5 cm.
  Apoi i-a intrebat pe studenţi dacă borcanul este plin. Au fost cu toţii de acord că este plin.
  Apoi a luat o cutie cu pietricele şi le-a turnat în borcan, scuturâdu-l uşor. Desigur că acestea s-au rostogolit printre pietrele mari şi au umplut spaţiile rămase libere. Şi iar i-a întrebat pe studenţi dacă borcanul este plin. Au fost din nou de acord că este plin. Şi au râs.
  Apoi a luat o cutie cu nisip şi l-a turnat în borcan, scuturându-l uşor. Desigur nisipul a umplut spaţiul rămas liber. Acum, spuse profesorul, vreau să recunoaşteţi că aceasta este viaţa voastră.
  Pietrele mari sunt lucrurile importante: familia, partenerul, sănătatea şi copiii vostrii, lucruri care, chiar dacă totul este pierdut, şi numai ele au ramas,
  viaţa voastră tot ar fi completă. Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteaza: slujba, casa şi masina. Nisipul reprezinta lucrurile mici care completeaza restul.
  Dacă puneţi în borcan mai întâi nisipul, nu mai ramâne loc pentru pietrele mari şi pentru pietricele.
  La fel se desfăşoară şi viaţa voastră. Dacă vă consumaţi timpul şi energia cu
  lucrurile mici, nu veţi avea niciodată spaţiu pentru lucrurile importante.
  Fiţi atenţi la lucrurile care sunt esenţiale pentru fericirea voastră!
  Jucaţi-vă cu copiii voştri, faceţi-vă timp pentru controale medicale, faceți o plimbare, mergeți la Biserică, rugați-vă lui Dumnezeu!
  Vă ramâne mereu destul timp să mergeţi la servici, să faceţi curat în casă, să daţi o petrecere sau să duceţi gunoiul.
  Aveţi grijă de pietrele mari în primul rând, de lucrurile care într-adevăr contează.
  Stabiliţi-vă priorităţile! Restul este doar nisip.

  Preot Iulian Rață

   

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!

  Introduceți aici numele dvs.


  67 − 63 =