Pocainta

  0
  238
  Ionut asked 5 ani ago

  Doamne ajuta! Am citit pe un site ortodox ca Dumnezeu nu iarta viclenia si apoi ca daca pacatele savarsite dintr-o anumita slabiciune, cu parere de rau si cu rusine, vor fi judecata de mila lui Dumnezeu, pacatele savarsite cu viclenie nu vor avea parte de mila lui Dumnezeu, ci de dreptatea Lui cea infricosatoare. Daca am savarsit astfel de pacate cu viclenie precum amanarea pocaintei voi fi iertat de Domnul printr-o pocainta sincera? Mai am nadejde de mantuire?

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!

  Introduceți aici numele dvs.


  + 65 = 66


  1 Answers
  Preot Victor Mihalachi Echipa answered 4 ani ago

  Dragă frate:„Nădejdea creștină este dorul și așteptarea cu încredere a împlinirii tuturor bunătăților făgăduite de Dumnezeu omului care face voia Lui, fiindcă Dumnezeu este credincios în tot ce făgăduiește”.Dreptul Simeon, bătrânul temător de Dumnezeu, căruia Sfântul Duh „îi făgăduise” să nu guste moartea până nu va vedea pe Hristosul lui Dumnezeu, „aștepta” cu încredere neclintită împlinirea acestei dumnezeiești făgăduințe (Luca 2, 25-26).

  Nădejdea este încredințarea pe care o are cineva în anumite împliniri viitoare și în împărtășirea ce el o va avea din acele împliniri. Așa că nădejdea în învierea morților și în împărtășirea din fericirea veșnică a dat Sfinților Mucenici tăria să îndure chinuri cumplite și să-și dea viața pentru credință (II Mac. 7,9). Deci nădejdea e pe de o parte “un dar”, e năzuința sufletului în “așteptarea” unui bun făgăduit, iar pe de alta parte este “încrederea” neclintită în împlinirea făgăduinței date nouă de Dumnezeu. Este o înaintare, un salt peste timp, în viitor, este un ochean care apropie de ochii sufletești lucrurile foarte îndepărtate. “Nădejdea este o încredere adevărată în Dumnezeu, dată în inima omului prin insuflare și iluminare de la Dumnezeu, ca să nu deznădăjduiască vreodată de harul lui Dumnezeu, atât pentru iertarea păcatelor, cât și pentru oricare cerere, când se cere un lucru bun, fie dintre lucrurile vremelnice, fie din cele veșnice”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!

  Introduceți aici numele dvs.


  63 + = 69