Nasii

  0
  298
  Ko0ko008 asked 5 ani ago

  Buna ziua..se pot schimba nașii de cununie religioasa sau exista o rugăciune pentru așa ceva?acum ceva timp am aflat că nu au vrut să ne cunune si au făcut-o doar asa..relatia dintre noi e distanta

  Mulțumesc

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!

  Introduceți aici numele dvs.


  18 − = 10


  1 Answers
  Preot Victor Mihalachi Echipa answered 5 ani ago

  Naşii de cununie trebuie să fie ortodocşi, să locuiască împreună cît mai aproape de finii pe care îi cunună, ca să-i poată mai bine supraveghea duhovniceşte, şi să fie buni creştini. Adică să fie evlavioşi, cu familie model în societate, cu copii bine crescuţi, paşnici şi iubitori de biserică. De obicei naşii se aleg cu binecuvîntarea preotului şi cu învoirea ambilor miri şi a rudelor apropiate. Nu pot fi naşi de cununie cei necununaţi, cei divorţaţi, cei de altă religie, cei necredincioşi şi răi, cei beţivi şi desfrînaţi şi cei ce nu vin regulat la biserică în Duminici şi sărbători.

  Care sînt principalele datorii ale naşilor de cununie ?

  – Să dea sfaturi creştineşti finilor lor, ori de cîte ori este nevoie, să-i viziteze regulat;

  – Să-i îndrume permanent pe calea credinţei, a bisericii şi a bunei rînduieli creştineşti;

  – Să-i împace cînd se ivesc neînţelegeri;

  – Să le dea cărţi sfinte de citit;

  – Să-i povăţuiască întotdeauna cum trebuie să se comporte în casă, pe cale, în societate, la locul de muncă, faţă de părinţi şi, mai ales, să-i îndemne să nască şi să aibă un bun duhovnic.

  Dacă veți alege nașii dupăaceste criterii nu veți avea probleme cu ei. Căutați așa nați si nu e nevoie de rugăciuni speciale principalul să dorească ei să vă fie povățuitori și voi săi ascultați.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!

  Introduceți aici numele dvs.


  + 63 = 66