Evitarea divortului

  0
  501
  Anonim asked 7 ani ago
  Vă mulţumesc pentru răspunsul acesta şi pentru rugaciunea recomandata. As fi vrut sa adaug ceva, dar, din pacate nu pot. Dumneavoastra mi-aţi scris aceste lucruri:
  „Că ați plecat, nu e bine. Dar și mai rău e că nu spuneți ce ați făcut de atunci pentru a vă readuce familia. De ce l-ați lăsat pe mâna mamei care îl bate? De ce nu l-ați îndemnat să treceți la o gazdă? Noi, trebuie să luptăm, cu orice preț pentru familia noastră, nu să o lăsăm în voia soartei. El sărmanul a rămas sub influiența mamei sale care nu vă avea la inimă. De ce ați crezut că o să fie alt rezultat decât cel care este???
  Vă propun să luptați pentru familia Dvs. Să faceți tot ce vă stă în puteri, doar ca să rămâneți una! De dragul Dvs și a copilului. De dragul Tainei Sfintei Cununii în care a-ți făgăduit să fiți împreună și la bine și la rău. Nu vreau să rămână o goală făgăduință! Mai jos aveți și o rugăciune! Sper să o spuneți din tot sufletul și din toată inima!”
              Simt nevoia să mă justific. Ştiu că nu am procedat corect plecind, dar, cînd îi ziceam sotului să locuim separat de parinti, el imi zicea de fiecare data: „Lasă copilul şi pleacă, dacă nu-ţi place ceva!” L-am îndemnat să plecăm împreună, dar mi-a zis că chiria e o cheltuială de bani aiurea, dar la mine nu merge, pentru că nu s-a măritat. Eu, dacă aş mai fi stat cîteva zile, aş fi înnebunit. Nu e normal să aştepţi să iasă socrul din odaie, ca să-ţi schimbi o haină… şi, dacă nu e, să ţi-o schimbi cu viteza luminii, pentru ca nu cumva să intre. Trebuia să prepar mîncarea pe care o vrea soacra mea, să spăl cînd vrea soacra mea, să îmbrac haina pe care o vrea soacra mea, toate pentru că locuiam la ea. Nu aveam voie să citesc, dacă vorbeam la telefon, trebuia să-i zic cu cine am vorbit… Intr-o zi, m-a impus să-mi las copilul de 2 săptamini cu alt nepot de-al ei, care are 5 ani… Si eu am refuzat. Am zis ca nu e firesc asa ceva. Mi-a facut un scandal strasnic… ca eu nu stiu cum cresteau copiii inainte… A fost unicul caz, cind eu n-am facut ceea ce dorea ea. Doua saptamini a tunat si-a fulgerat, ca nu am ascultat-o. Noi nu aveam intimitate.  Si toate au inceput din motiv ca eu, fiind angajata la o institutie din Moldova, am fost trimisa sa lucrez peste hotare. Cind am aflat ca sint insarcinata, am aflat ca nu voi putea beneficia de indemnizatie pentru copil, pentru ca salariul il primeam in strainatate, iar in Moldova nu achitam impozite. De atunci, ea a inceput sa se comporte urit, pentru că eu, nefiind in stare sa lucrez, ingrijeam de copil, cheltuiam banii sotului. Ea era la curent cu fiecare banut al nostru. Zicea sa nu cumparam asa fel de scutece, dar de altfel… Nu e nimic că copilul face iritaţie… 
  Eu simteam ca innebunesc. Eu am fost mereu independenta… Sufeream de depresie, ea era in capul meu, sotul nu zicea nimic. Am plecat. Am incercat sa gasim solutii, dar era impotriva la toate… Asa, incetul cu incetul, ne-am indepartat, iar el a depus actele pentru desfacerea casatoriei.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!

  Introduceți aici numele dvs.


  − 1 = 2


  1 Answers
  Preot Iulian Raţă Echipa answered 7 ani ago
  Vă înțeleg și credeți-mă, nici nu vă invidiez și nici măcar nu încerc să pun întreaga povară și întreaga vină pe seama Dvs! Să mă ferească Dumnezeu de astfel de gânduri. Într-o familie, nu e nici odată doar unul de vină! Nici familia, nu poate fi condusă doar de unul. Și nici copiii nu e corect să fie educați doar de mamă sau doar de tată.. E o lucrare de echipă, la care participă nici pe departe doar familia: e mămă, e tată, e bunel, bunică, e preot, e profesor la școală!
  Înțeleg perfect durerea din inima Dvs! Iar prin ceea ce ziceam mai sus, nu încercam decât să vă provoc să mai luptați pentru familia Dvs., chiar dacă credeți pe alocuri că lupta e pierdută. Plus la toate, cred că vina mai stă acolo, la începuturile familei, când nu s-au punctat corect toate lucrurile! Iertați, dacă v-am ofensat. Nu acesta mi-a fost scopul!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!

  Introduceți aici numele dvs.


  15 − 7 =