Cum se face ca sotul sa se cunune cu o femeie in timp ce este casatorit civil cu alta?

  0
  194
  Rubrica ”Întreabă preotul”Categorie: Probleme în viaţa de familieCum se face ca sotul sa se cunune cu o femeie in timp ce este casatorit civil cu alta?
  Anonim asked 7 ani ago
  Buna ziua,
  ma adresez la Dvs. cu speranta de a gasi raspunsurile la intrebarile ce ma framinta de ceva timp.
  Ma numesc Tatiana, sunt casatorita de 4,6 ani cu un barbat ortodox. Eu fiind de alta religie el m-a acceptat asa cum sunt de la inceput dupa care a urmat un timp si lui nu-i mai convenea aproape nimic la noi si vroia sa fim cununati si copilul sa fie botezat. Au urmat certuri peste certuri si acele momente de bucurie in familie incepeau sa dispara putin cite putin. Pina la urma copilul a fost botezat, noi traind necununati…Itr-o zi el imi spune ca pleaca sa traisca la un preot ca sa se intareasca spiritual. Am acceptat alegerea lui…el acolo gasind o femeie care era divortata. El si-a deschis sufletul ei, ea stiind acum toate problemele noastre din familie. Astfel ei au inceput sa iasa impreuna fara ca sa stiu eu nimic. Dupa 3 luni eu aflu de relatia lui cu ea din mesajele de pe telefonul lui…am crezut ca tot cerul imi cade peste mine…cum el a putut sa-mi faca una ca asta? Eu care aveam toata increderea in el. I-am facut bagajele si i-am spus sa plece. Ea a venit cu masina si l-a luat la caminul unde statea ea. Asa ei s-au cununat inainte de post…la fel fara ca eu sa stiu. Sunt multe alte detalii care nustiu daca are rost sa le scriu.
  Recunosc ca si eu am gresit mult… eu in ultima perioada eram gata si sa ma cunun…sa ma intorc inapoi in ortodoxie doar ca sa fim o familie „sanatoasa”. Sufer mult din aceasta cauza si-mi pun multe intrebari…la fel sufera si copilul. Dar cum se poate asa? Ea fiind o ortodoxa care se da ca e „crestina” poate sa dezbine o familie. Stiu ca a fost o incercare/ispita in familia noastra dar se putea cumva de evitat/rezolvat aceasta problema. De asemenea, cum a putut un preot ortodox sa cunune cind stia ca el este casatorit cu alta? Eu inca nu am dat la divort.
  Sper la indrumarea Dvs.,
  Va multumesc mult!!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!

  Introduceți aici numele dvs.


  + 23 = 26


  1 Answers
  Preot Victor Mihalachi Echipa answered 6 ani ago
  Dragă soră, soțul nu a procedat corect și nici preotul că a săvîrșit Taina nunții. Soțul are vina și responsabilitatea pentru ceea ce a făcut, are pe conștiință copilul care îl obligă să fie alături de el, iar preotul trebuia să ceară un act de căsătorie de la el legal ca să poată săvîrși cununia. Faptul că e căsătorit cu tine cu căsătorie civilă nu este un impediment la altă căsătorie, oricum după canoanele Bisericii Ortodoxe trăiți în desfrînare, iată dacă te cununai cu el poate nu pleca nicăeri. Acuma nu știu ce se poate de făcut.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!

  Introduceți aici numele dvs.


  − 2 = 3