criteriile de recunoastere a noilor mitropolii deschise pe teritoriul Moldovei sau eventualelor deschise …

  0
  295
  Rubrica ”Întreabă preotul”Categorie: Questionscriteriile de recunoastere a noilor mitropolii deschise pe teritoriul Moldovei sau eventualelor deschise …
  Alic asked 5 ani ago

  Binecuvantati. Care sunt criteriile de recunoastere si apreciere a eventualelor noi Mitropolii recent deschise pe teritoriul Moldovei? Cine este autorizat de a aprecia si de a recunoaste noile Mitropolii? Pare se ca ele sau careva din ele respecta canoanele sfintilor parinti si apastoleasca punere de maini… In Grecia spre exemplu exizta biserrici crestin ortodoxe particulare… Credinta doar nu se imparte, doar partea materiala… Oare aceasta ne a invatat si ne a lasat Mantuitorul?… Multumesc de raspuns, ma rog si ma iertati…

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!

  Introduceți aici numele dvs.


  61 − = 52


  1 Answers
  Preot Iulian Raţă Echipa answered 5 ani ago

  E foarte neplăcut scumpii mei frați și surori existența mai multor entități bisericești în unul și același spațiu. Știu că Legea Statului, permite și favorizează libertatea de conștiință, dar e rău existența mai multor entități, care vin ca să zăpăcească oamenii. Să le luăm la rând. În primul rând, Sfânta Scriptură nu salută predicarea Evangheliei de către diferiți apostoli în unul și același teritoriu. Acolo unde predica Sfântul Apostol Petru, Apostolul Pavel nu mai mergea și invers. Ei mergeau acolo unde erau teritorii noi, unde anterior nu se predica cuvântul Domnului. La noi nu e așa, din păcate. De ce aceste Mitropolii noi, nu merg în India, în Siria sau în Arabia Saudită? Se tem de moarte?

  Mai apoi, puneți-vă întrebarea: De ce apar noi și noi entități bisericești? Oare nu din setea de stăpânire? Nu pentru că vor să conducă și să fie mai presus decât Dumnezeu? Aduceți-vă aminte, de ce a căzut diavolul? Nu pentru că a vrut să fie mai presus de Dumnezeu, nu pentru că nu a voit să facă ascultare și a căzut în păcatul mândriei? Ori, entitățile în cauză sunt conduse exact de aceleași principii, din păcate și îl rătăcesc pe omul simplu, care nu știe a face diferență. Revin la Sfânta Scriptură care spune foarte clar: Cine nu seamănă cu noi, risipește și cine nu este cu noi, este împotriva noastră. Astfel de mitropolii, vor apărea la sfârșitul veacului înaintea lui Hristos și vor zice: Doamne, dar noi în numele Tău, draci am scos, iar Dumnezeu le va răspunde: Adevărat vă spun, nu vă știu pe voi!

  Apariția, dispariția, titulatura, canonicitatea oricărei entități bisericești este stabilită de către Sinoadele Bisericii Ortodoxe canonice universal recunoscute, cum ar fi Patriarhia Română, Rusă, Bulgară, Sârbă sau cea din Grecia și Ierusalim sau Constantinopol. Acolo unde sunt neînțelegeri asupra teritoriului, se stabilește totul de comun acord și nu se admite în Ortodoxie autointitularea sau hirotonia de episcopi de către alți episcopi la fel necanonici ca și cei din nou hirotoniți!

  Punerea mâinilor pe cap trebuie făcută conform tuturor Canoanelor și rigorilor, pentru că să reușim să rămânem în Duh și în Adevăr!

  Doamne ajută!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!

  Introduceți aici numele dvs.


  32 + = 38