Ce sa fac atunci cand sunt certata ori cel cu care vorbesc barfeste pe altul ?

  0
  186
  Rubrica ”Întreabă preotul”Categorie: Probleme în viaţa de familieCe sa fac atunci cand sunt certata ori cel cu care vorbesc barfeste pe altul ?
  Anonim asked 7 ani ago
  Sarut mana taica parinte! Sunt fiica de 16 ani unei mame credincioase, care munceste in Italia inca de cand aveam eu 10 anisori, si a unui tata nu asa de credincios. Parintii mei sunt divortati; acum sunt custodia mamei desi locuiesc inca cu tata.
  Problema mea e urmatoarea: ei se vorbesc de rau unul pe altul pe la spate si toate acele lucruri mi le zic mie. Eu mai tac cateodata, ma abtin, dar cateodata trebuie sa mai aprob un parinte cand zice cate-un lucru rau despre celalalt, altfel zice ca nu tin cu el, si ne certam, evit cearta pentru ca tot eu am de suferit. Ce fac eu e gest de lasitate, scarba ar trebui sa imi fie de mine, dar la altceva nu m-am putut gandi taica parinte, ca sa imi fie bine! Ca sa traiesc bine, trebuie sa ma comport cu ei ca cu niste dimplomati. Ce sa ii zic parintelui care il batjocoreste pe celalalt? Simt ca imi otravesc urechile toate cuvintele alea de ocara, vreau un pic de liniste parinte si nu-s asa de virtuoasa incat sa fiu pasiva la ce mi se spune, ce sa fac parinte?
  Eu seman din partea tatei, interiorizata, spre deosebire de mama, care este foarte exteriorizata si gospodara.. din cauza ca seman din partea tatei, mama imi reproseaza mai mereu ca trebuie sa ma schimb, sa nu seman cu el. Ce sa ii mai spun mamei,taica parinte, sa nu mai imi repete aceleasi zi de zi?
  De cate ori o aud ca imi reproseaza acelasi lucru zi de zi, a inceput sa mi se faca inima ca un ghemotoc de ace, imi zic ca sunt moarta ori stana de piatra ca sa nu ma ajunga cuvintele alea, tac si inghit, ca daca raspund iese cearta, si nu vreau, mi s-au spurcat urechile si gura de ocara, si mintea de ganduri tulburi in vreme de manie si frustrare.
  Parinte a trecut multa vreme de cand nu mai mi-am simtit sufletul usurat, prea imi simt sufletul cum plange, ce sa fac taica parinte?? Ajutati-ma,va rog, parinte !

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!

  Introduceți aici numele dvs.


  35 − 26 =


  1 Answers
  Preot Victor Mihalachi Echipa answered 7 ani ago
  Dragă surioară, părintele și cel mai bun părinte al nostru este Iisus, stă și bate la ușa inimii noastre ca să-i permitemi să între.A cincea poruncă din decalog ne îndeamnă ca să cinstim pe părinții noștri pentru a trăi mulți ani pe pămînt,copilul se trage din părinți, (nu doar la trecut s-a tras, cândva, doar atunci, în momentul procreării), ci la prezent, se TRAGE: energia vieții care ne vine de la Dumnezeu ne vine acum, astăzi, chiar în această clipă în care citim aceste rânduri,  prin părinți, tainic,  indiferent cât de păcătoși sunt aceștia, morți sau vii. De aceea trebuie să ne cinstim părinții și străbunii, mamele si tații noștri și ai mamelor și taților noștri. Asa a facut Dumnezeu lumea, așa ne-a zidit pe noi, legați prin firele vieții de strămoși, și acesta este firescul, atât moral, dar mai ales ontologic al lumii. Porunca cinstirii faţă de părinţi, observă un părinte duhovnicesc, un sfânt, sfântul Chiril din Alexandria, este pusă între poruncile care-L privesc pe Dumnezeu şi poruncile care-l privesc pe aproapele. În primul rând e Dumnezeu, în al doilea rând sunt părinţii, prin care Dumnezeu ne-a adus în această lume şi apoi vin ceilalţi oameni. Suntem în această lume pentru că a vrut Dumnezeu să fim, şi suntem în această lume pentru că avem nişte părinţi sau am avut părinţi. Doamne ajută.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!

  Introduceți aici numele dvs.


  86 + = 87