Căsătoria sîmbăta!

  0
  277
  Anonim asked 7 ani ago
  Blagosloviţi, părinte! Am o prietenă care vrea sa să căsătorească vara aceasta, eu de vara trecuta tot ii repet că nu se poate, am citit la Parintele Ilie Cleopa că sîmbăta oamenii tre să se pregatească de Sf. Liturghie, dar nu la distracţii lumesti, căci cine după toată noaptea se va mai duce la biserică a 2-a zi? Şi nu vrea să mă asculte, i-am zis că hai că eu îs proastă si nu mă pricep, da ia şi te sfatuie cu un parinte, tot nu merge… Ce sa îi mai zic?

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!

  Introduceți aici numele dvs.


  22 − 15 =


  1 Answers
  Preot Iulian Raţă Echipa answered 7 ani ago
  Ceea ce spuneam și mai sus! Dacă își dorește să înceapă cu stângul viața de familie, nu are decât… Păcat pe sufletul ei. Și e rău că nu doar ea se năpăstuiește dar și pe toți participanții la nuntă… 
  Lunea e pentru îngeri, marţea e pentru prooroci, miercurea ţinem post pentru că L-a vândut Iuda pe Hristos, joia e pentru apostoli, vinerea e ziua crucii, sâmbăta e pentru morţi, duminica e pentru înviere. Cum să faci nuntă în ziua morţilor şi să-ţi meargă bine? Nu mai vorbim că lumea de la nuntă va lipsi duminică de la Liturghie, şi această lipsă va veni asupra ta, mire şi mireasă.
  De ce se fac nunţi sâmbăta? Pentru că s-a despărţit Cununia de Liturghie. Înainte se făceau împreună. Aţi văzut cum se hirotoneşte diaconul şi preotul? Când se hirotoneşte, diaconul stă la icoana Mântuitorului, apoi la icoana Maicii Domnului… Aşa făceau înainte şi mirii. Acum nu mai fac aşa. De ce? Pentru că oamenii au dorit să scoată sacrul şi să pună în loc ceea ce este prestant. Primarul sau ofiţerul de stare civilă îşi pune o banderolă, citeşte… Şi se creează un protocol. Apoi iau garoafe şi le înclină, unii aruncă cu confetii…
  De ce? Se doreşte o ambianţă, care nu e rea, dar e altceva. În momentul în care scoţi Cununia din Liturghie şi în loc de împărtăşanie dai mirilor vin în care mai înmoi şi un pişcot… Trebuie să ştim foarte clar ce am făcut noi: am scos, am desacralizat. De ce? Aşa au vrut oamenii. Şi aşa vor şi acum. Problemele apar cam la un an. Ori nu face copii, ori face copii, ori copilul nu ştiu cum e, ori nu merge căruţa, sita a rămas totuşi nouă, nu s-au obişnuit unul cu altul etc.
  De asta există probleme, pentru că începutul e prost. Nu vor să înțeleagă, să-și asume urmările!!!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!

  Introduceți aici numele dvs.


  − 5 = 5