Bună ziua, Părinte. Explicaţi-mi, vă rog, următoarele versuri din crez

  0
  194
  Rubrica ”Întreabă preotul”Categorie: Învățături de credințăBună ziua, Părinte. Explicaţi-mi, vă rog, următoarele versuri din crez
  Mihai asked 12 ani ago
  Bună ziua, Părinte. Explicaţi-mi, vă rog, următoarele versuri din crez „Întru fără de lege m-am zămislit şi în păcate m-a născut maică-mea”. Eu ştiu că Mântuitorul ne-a izbăvit de păcatul strămoşesc la venirea sa pe pământ prin jertfa făcută oamenilor, sau mă înşel. Vă rog să mă luminaţi şi mă rog de mă iertaţi. Mulţumesc enorm de mult pentru tot şi Domnul să vă binecuvânteze pentru tot ce faceţi, ca prin Voi şi răspunsurile dumneavoastră să găsim şi noi liniştea sufletească.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!

  Introduceți aici numele dvs.


  87 − = 86


  1 Answers
  admin Echipa answered 12 ani ago

  Frate Mihaile, cuvintele: Că, iată, întru fărădelegi m-am zămislit şi în păcate m-a născut maica mea, nu sunt versuri din crez ci versetul 5 din psalmul 50. Vrând David a trege pe Dumnezeu spre îndurare și milă, se suie cu cugetarea la nașterea oamenilor cea fără de fire, că de n-ar fi păcătuit Adam, nu s-ar fi amestecat trupește cu Eva, drept care, păcatul a născut amestecarea cea trupească, iar amestecarea aceea a născut pe strănepoții lui Adam și a Evei, iar strănepoții acelora au născut pe cei din urmă, și aceia pe alții, până la David. Că deși nunta s-a făcut pentru nașterea de fii, dar însă cu toate acestea, după fire, din păcat își are începutul pentru pătimașa îndulcire. Drept aceea, bnine zice că din păcat s-a zămislit și s-a născut.

  Prot Victor Mihalachi 

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!

  Introduceți aici numele dvs.


  19 − 11 =