Buna ziua!! Ma numesc Larisa. Parinte, as vrea sa discut cu dumneavoastra in pribinta la unele probleme din viata, am nevoie de sfaturi shi indrumari.Cum ash putea sa vorbesc cu dumneata?

  0
  226
  Rubrica ”Întreabă preotul”Categorie: Probleme în viaţa de familieBuna ziua!! Ma numesc Larisa. Parinte, as vrea sa discut cu dumneavoastra in pribinta la unele probleme din viata, am nevoie de sfaturi shi indrumari.Cum ash putea sa vorbesc cu dumneata?
  Anonim asked 7 ani ago
  Parinte, am avut o casatorie legalashi creshtina cu o persoana care dela inceput imi dovedea ca e unicul care ma respecta shi ca imi este alaturi, dupa casatorie shi dupa nashterea copilului a inceput sa ia o directie incorecta.Ne-am despartit acum nu mai suntem impreuna,locuiesc peste hotare cu copilul, mi-am refacut viatza,insa problemele parca nu iau sfirshit.Un cuplu tinar vor ca noi sa le fim nashi,persoana cu care traesc acum e de religie Catolica, eu am inca prima cununie. ash vrea sa shtiu daca putem sa cununam sau nu?Nu vrem sa refuzam aceasta ocazie de a fi nashi, indrumatine va rog frumos spre calea cea buna!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!

  Introduceți aici numele dvs.


  40 − 31 =


  1 Answers
  Preot Victor Mihalachi Echipa answered 7 ani ago
  Dragă soră, eu vă voi posta criteriile adevăraților nași, iar voi le citiți și dacă le întruniți atunci poftim, iar dacă nu mă ertați.
  Ce calităţi creştine trebuie să aibă naşii de cununie şi cine nu poate cununa ?
  Naşii de cununie trebuie să fie ortodocşi, să locuiască împreună cît mai aproape de finii pe care îi cunună, ca să-i poată mai bine supraveghea duhovniceşte, şi să fie buni creştini. Adică să fie evlavioşi, cu familie model în societate, cu copii bine crescuţi, paşnici şi iubitori de biserică. De obicei naşii se aleg cu binecuvîntarea preotului şi cu învoirea ambilor miri şi a rudelor apropiate. Nu pot fi naşi de cununie cei necununaţi, cei divorţaţi, cei de altă religie, cei necredincioşi şi răi, cei beţivi şi desfrînaţi şi cei ce nu vin regulat la biserică în Duminici şi sărbători.
  Care sînt principalele datorii ale naşilor de cununie ?
  – Să dea sfaturi creştineşti finilor lor, ori de cîte ori este nevoie, să-i viziteze regulat;
  – Să-i îndrume permanent pe calea credinţei, a bisericii şi a bunei rînduieli creştineşti;
  – Să-i împace cînd se ivesc neînţelegeri;
  – Să le dea cărţi sfinte de citit;
  – Să-i povăţuiască întotdeauna cum trebuie să se comporte în casă, pe cale, în societate, la locul de muncă, faţă de părinţi şi, mai ales, să-i îndemne să nască şi să aibă un bun duhovnic. Aceste calități și datorii trebue respectate cu strictețe de către toți creștinii ortodocși. Doamne ajută.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!

  Introduceți aici numele dvs.


  − 5 = 4