Buna seara Parinte

  0
  410
  Parascovia009 asked 4 ani ago

  Buna seara parinte ,am si eu o intrebare ,am botezat fetita la o pereche de cumatri care ne respectă si noi ii respectam foarte mult ,si in aceeasi luna dupa cumatrie am fost ceruta in casatorie si suntem in cautare de nanasi dar eu personal ii doresc foarte mult pe ei de nanasi si ei nu sunt impotriva sa fim finii lor, a ramas doar o singura intrebare religia ortodoxa ne permite sau nu sa ii cerem de nanasii???

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!

  Introduceți aici numele dvs.


  89 − 79 =


  1 Answers
  Preot Victor Mihalachi Echipa answered 4 ani ago

  Dragii noștri, dacă întrunesc condițiile pentru a fi nănași, aveți tot dreptul cu dragoste și smerenie să le cereți a vă fi părinți spirituali. Naşii de cununie trebuie să fie ortodocşi, să locuiască împreună cît mai aproape de finii pe care îi cunună, ca să-i poată mai bine supraveghea duhovniceşte, şi să fie buni creştini. Adică să fie evlavioşi, cu familie model în societate, cu copii bine crescuţi, paşnici şi iubitori de biserică. De obicei naşii se aleg cu binecuvîntarea preotului şi cu învoirea ambilor miri şi a rudelor apropiate. Nu pot fi naşi de cununie cei necununaţi, cei divorţaţi, cei de altă religie, cei necredincioşi şi răi, cei beţivi şi desfrînaţi şi cei ce nu vin regulat la biserică în Duminici şi sărbători.

  Care sînt principalele datorii ale naşilor de cununie ?

  – Să dea sfaturi creştineşti finilor lor, ori de cîte ori este nevoie, să-i viziteze regulat;

  – Să-i îndrume permanent pe calea credinţei, a bisericii şi a bunei rînduieli creştineşti;

  – Să-i împace cînd se ivesc neînţelegeri;

  – Să le dea cărţi sfinte de citit;

  – Să-i povăţuiască întotdeauna cum trebuie să se comporte în casă, pe cale, în societate, la locul de muncă, faţă de părinţi şi, mai ales, să-i îndemne să nască şi să aibă un bun duhovnic.

  Dacă veți alege nașii după aceste criterii nu veți avea probleme cu ei. Căutați așa nași si nu e nevoie de rugăciuni speciale principalul să dorească ei să vă fie povățuitori și voi săi ascultați.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!

  Introduceți aici numele dvs.


  3 + 1 =