În data de 25 noiembrie, cu Binecuvântarea Prea Sfințitului Siluan, Episcop de Orhei, IP Liceul Teoretic ,,Alecu Russo” din municipiul Orhei, Director Dna Lilia Hacina, a devenit gazda Conferinței: Tinerii și provocările lor.

Invitați de onoare și conferențiari, au fost Părintele Valerian Grecu, pătimitor în temnițele comuniste și Danion Vasile, renumit scriitor, teolog, misionar mărturisitor și publicist ortodox. Subiectele abordate au provocat interes sporit atât liceenilor cât și profesorilor, care au rămas profund impresionați de această memorabilă întâlnire, cu unul dintre puținii, dacă nu unicul supraviețuitor al temnițelor comuniste din România. Sfaturile aduse tinerilor au fost nu cele din cărți, ci cele trăite din experiența proprie, reușind să lase evident profundă amprentă pe sufletele tinerilor, provocați să meargă cu Dumnezeu în viața lor de mai departe!

La finalul întâlnirii, Părintele Valerian Grecu i-a îndemnat pe cei prezenți să fie următori și vrednici cinstitori ai Bisericii lui Hristos, având vii exemple de răbdare și luptă împotriva încercărilor și prigonitorilor acestui veac, arătând că suferința este pentru creștini o adevărată școală duhovnicească care întărește biserica din suflet.

Republica Moldova are tot mai puțini tineri cu vârstă cuprinsă între 14  și 34 de ani. Potrivit Biroului Național de Statistică, în perioada 2018-2022, numărul tinerilor a scăzut cu peste 110 mii. Cel mai mult s-a redus numărul tinerilor cu vârstă cuprinsă între 20 și 24 de ani, transmite IPN.

Conferința s-a desfășurat la inițiativa Părintelui Constantin Pitușcan și a Părintelui Protodiacon Diodor Suhari, profesori de Religie în această instituție de învățământ.

Biroul de Presă al Vicariatului de Orhei