A avut loc Adunarea generală a preoților din Vicariatul Orhei. Ședința a fost Binecuvântată și condusă de către Prea Sfințitul Siluan, Episcop de Orhei și s-a desfășurat în Biserica cu hramul „Sfânta Treime” din s. Lucăşeuca, r. Orhei.

La întrunire au fost prezenți Șefii de sectoare ai Vicariatului de Orhei, Duhovnicul Vicariatului, Prot. Mitr. Grigorie Postu, precum și toți slujitorii Bisericilor din cuprinsul raionului Orhei.

În cadrul acestei adunări au fost discutate mai multe subiecte importante. Invitat special al Adunării a fost Nadejda Usatâi, cu care s-a discutat despre păcatul avortului, cât și implicarea Bisericii Ortodoxe în promovarea valorii vieții, implicarea fiecărui slujitor în parte în scopul ajutorării mamelor ce rămân însărcinate!

În cadrul ședinței s-au făcut totalizari simestriale și s-au trasat sarcini pentru perioada următoare. Astfel s-a discutat asupra pregătirii parohiilor pentru sărbătorile legate de învierea Mântuitorului Hristos cât și a Paștilor Blajinilor.

În special s-a discutat despre problema refugiaților și sărbătoarea Învierii. S-a mai discutat despre Festivalul cântecului religios, care în acest an se va desfășura online.