Miercuri, 14 februarie 2018, în cinci orașe din România: Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Roman, Năsăud, și în alte 349 din întreaga lume, a reînceput manifestarea „40 de zile pentru viață”, o nouă ediție a campaniei internaționale de veghe cu post și rugăciune care își propune să sensibilizeze opinia publică în legătură cu problema avortului.

Sub genericul „Începutul sfârșitului avorturilor”, prin veghe pașnică, post și rugăciune, voluntarii transmit mesajul că avortul nu este o soluție pentru o situație de criză și își exprimă disponibilitatea imediată și dezinteresată de a ajuta orice femeie în criză de sarcină, notează stiripentruviata.ro.

„Misionarii vieții” din Iaşi anunță pe pagina oficială de Facebook a evenimentului că „sfidează gerul şi sunt pe poziții”. „În astfel de momente îți dai seama că numai cineva care iubeşte cu adevărat bebeluşii nenăscuți şi pe mamele lor, e capabil de un astfel de sacrificiu”.

Voluntarii de la Cluj-Napoca transmit: „este important de menționat că prezența noastră în stradă nu dorește nicidecum să acuze femeile pentru ceea ce fac, ci să le încurajeze să aleagă viața, să înțeleagă că viața e mai importantă decât prejudecățile lumii, că ceea ce poartă în pântece este o minune extraordinară, irepetabilă și unică”.  Cei care sunt în veghe pașnică la Timișoara spun că „Valoarea vieții nu depinde de bunăstarea materială și nici de sănătatea fizică sau psihică a cuiva, ea este intrinsecă însăși ființării umane”.

www.basilica.ro