Protesturile Bisericii în legătură cu legea scandaloasă „privind schimbarea sexului” au provocat o reacție de nemulțumire în rândul oficialilor guvernamentali.

Fost ministru al Educației, adjunct al partidului de guvernământ, Nikos Filis de la tribuna parlamentară, a acuzat Biserica de implicare în politică și încălcarea „drepturilor omului“, informează portalul Agionoros.ru.

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a cerut deputaților să arate „eroism politic“ pentru a sprijini proiectul de lege privind „liberul schimb al sexului“: „Trăim în Europa – acest lucru înseamnă că ne străduim pentru progres, mai degrabă decât să rămână în obscurantism. Extindem drepturile omului și modernizăm țara … Nici o tradiție, nici o religie nu poate sta deasupra drepturilor omului”.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Elada  a cerut parlamentarilor greci să respingă legea privind „schimbarea liberă a sexului”.

Declarația Sinodului subliniază faptul că legea „este îndreptată împotriva instituției familiei și distruge identitatea persoanei umane”.

Ierarhia Bisericii Greciei consideră că „așa-numita elită politică, demonstrând îngustime și provincialism, exact ca maimuțele, copie totul din țări, cu o istorie, tradiție și obiceiuri diferite, deseori anticreștine și antiumane.“

În mod constant se neagă dreptul Bisericii de a vorbi pe teme de actualitate în același timp, promovându-se o atitudine anticlericală: „Când cineva blestemă, pronunță insulte și calomnii împotriva Bisericii miniștrii invocă – libertatea de exprimare ca un drept divin și “sacru”. Când Biserica are ceva de spus, ei îi este refuzat orice drept în acest sens.”