Sala arhiplină a demonstrat că Părintele profesor Necula le era deja cunoscut târgoviștenilor, care l-au așteptat și l-au primit cu dragoste. Într-o atmosferă pe care chiar părintele profesor a numit-o „de poveste”, prin bucuria de a fi împreună, de a ne împărtăși unii altora însetați de Hristos, cei prezenți l-au ascultat pe părintele profesor și apoi i-au adresat întrebări.14908313_1131445573612155_806117279745314214_n-800x445
Părintele profesor le-a transmis tinerilor mesajul pretuirii vietii și al trairii cu discernământ, formuland o serie de recomandari:

– A fi tânăr în Hristos, a fi creștin, înseamnă a nu fi orgolios! Deschideți ochii si-L vedeti pe Hristos, pe Care-L aveți la îndemână!;

– Să știi să ierți, să știi să-ti ceri iertare!;

– Lasa-ți părinții să-ti fie părinți! Termina cu ifosele!

– Nu fii slugarnic! Chiar și lui Hristos, cereți-I cu demnitate, cu bucurie! Lui I se cuvine toată slava, iar celorlalți respect!

– Fii bucuros de Hristos, vorbeste-le celorlalți cu destindere și cu calm! Fără Hristos și fara Biserică, suntem doar suflete pierdute.

– Zidirea „bisericii din inima noastră” presupune răbdare și discernământ, de aceea recomandarea este „cauta-ți un duhovnic”. Excesul de zel nu e întotdeauna folositor.
– Prietenul adevărat este acela care te apără pe tine de tine însuți. Mergeți către oamenii care au curajul să vă spună adevărul!
– Puneți-vă întrebări! Credința nu înseamnă muțenie absurdă! Când puțina-credință rodește, cereți-I lui Hristos să vă dăruiască mai multă dragoste!
Constantin Necula, in Targoviste: conferinta cu tinerii

Părintele profesor a atins sufletele celor prezenți, prin modul personal, apropiat, în care a vorbit, sala lăsandu-se cucerită de sinceritatea și dragostea cu care le-a răspuns celor prezenti, subliniind problema orei de religie și importanța ei, problematica familiei creștine, a demnității naționale.
Dupa cum a afirmat chiar si invitatul serii – „plinătatea dragostei se plinește când stăm împreună” – seara duhovnicească s-a dovedit a fi un moment de trăire a plinătății dragostei, căci mai mult de trei ore s-au scurs ca și când ar fi fost doar câteva clipe, învățând să fim „tineri în Hristos și în Biserică”.

Sursa:lonews.ro