După ce a oficiat Sfanta Liturghie în Biserica Sfantul Arhanghel Mihail din satul Belousovo, Rusia, Patriarhul Rusiei, Kirill, a putut fi vazut oprindu-se in dreptul unei masute aflate in fata bisericii, la care se aflau cativa membri ai Mișcarii sociale „Pentru Viata” și ai Mișcarii „Voluntarii ortodocsi”, pentru a semna personal o petiție.

Patriarhul a semnat personal, la iesirea de la slujba, petitia pentru viata
„Noi, cetățeni ai Federației Ruse, sustinem încetarea practicii existente în țara, de ucidere legală a copiilor nenăscuți, și solicităm modificarea legislației care vizează recunoașterea statutului de fiinta umana pentru copilul conceput, ale cărui viață, sănătate și bunăstare trebuie să fie apărate de lege”, se arata în petiția semnata de Patriarh.

Textul petitiei a fost, de altfel, coordonat de Comisia Patriarhala pentru Probleme de Familie, Apărarea Maternitatii si a Copilăriei.

Autorii s-au manifestat, de asemenea, in favoarea interzicerii avorturilor medicale și chirurgicale, a contraceptivelor avortive, a tehnologiilor de reproducere asistată, ale caror „urmari inerente sunt devalorizarea demnității umane și uciderea copiilor în stadiile inițiale ale dezvoltării embrionare”.

Petiționarii se declara în favoarea alocării de ajutoare materiale, la un nivel cel putin egal cu minimul de existenta, finanțate din bugetul federal, destinate femeilor gravide si familiilor cu copii.
„Patriarhul Kirill le-a mulțumit participanților la acțiune, pentru munca lor, și i-a binecuvântat”, se arata într-o declarație.

Evenimentul a fost raportat de serviciul Interfax. În prezent, în multe biserici din Rusia, la inițiativa mișcării „Pentru Viata”, are loc colectarea de semnături pentru o apărare legală a vieții umane din momentul concepției. Inițiatorii actiunii planuiesc strangerea a un milion de semnături.
Până în prezent, petiția a strans laolalta 300.000 de semnături. În luna iunie a acestui an, Consiliul Inter-Religios al Rusiei, care include lideri și reprezentanți ai comunităților religioase tradiționale din Rusia, a cerut excluderea avortului din sistemul obligatoriu de asigurări sociale. Patriarhul Kirill le adresase, în prealabil, legislatorilor o cerere similară.

https://lonews.ro