Copiii învață iubirea de Dumnezeu, de la părinții lor!

Copiii învață iubirea de Dumnezeu, de la părinții lor. Fiecare părinte ortodox vrea ca propriul sau copil să crească participând duminica la Liturghie și sa fie activ în viața Bisericii, pe tot parcursul vieții sale, dar mulți părinți nu demonstrează cu adevărat importanța relației cu Dumnezeu, în fața copiilor lor… Dacă nu faci ca Dumnezeu sa fie important in viata ta, atunci nici pentru copil nu va fi.

Dacă nu demonstrezi ca Dumnezeu este important in viata ta, atunci nici pentru copil nu va fi!

Copiii ii observă pe părinții lor. Ei remarcă ipocrizia și știu când părintii nu urmează învățăturile Bisericii si în timpul săptămânii. Ei te aud atunci când iei numele Domnului în deșert. Ei observă atunci când nu faci rugăciuni în timpul zilei și când bârfești. Ei observă dacă vorbești de Dumnezeu doar duminica dimineața…

Copiii voștri observa dacă vorbiți de Dumnezeu doar duminica dimineața…

Făcând semnul crucii, aprinzând lumânări și arzând tămâie doar duminica, nu veți face nimic altceva decât sa-i învățați pe copiii voștri să separe, sa compartimenteze undeva propria lor credință, lăsându-i astfel fără apărare într-o lume plina de ispite și de distrageri de la lucrurile care sunt de natură duhovnicească.

În cazul în care nu demonstrați importanța rugăciunii în fața copiilor voștri, ii veți lasă fără apărare, într-o lume care Îl urăște pe Hristos. Copiii voștri trebuie să se roage cu voi, sa citească Scripturile cu voi, să învețe credința de la voi.

Dacă nu veți face din casa voastră o mica biserică de acasă, copiii voștri vor fi pierduți de la Hristos, iar Ortodoxia nu va mai fi trăită dincolo de propriul vostru mormânt, de către generațiile viitoare ale familiei voastre.

Voi, bărbații, trebuie să fiți deosebit de atenți la modul în care le demonstrați Credința Ortodoxă copiilor voștri. Statistic, atunci când un bărbat este puternic în credința sa și puternic în mărturisirea credinței sale, participând frecvent în biserică, copiii vor rămâne în Biserică.

Bărbații trebuie să-și ia acest acest rol de lider în familiile lor, ca fiind bărbați ai lui Dumnezeu, demonstrând în felul lor masculin că Dumnezeu este central în viața proprie. Dacă veți lăsa învățătura credinței pe seama soțiilor voastre, veți fi trași la răspundere în fața Tronului lui Dumnezeu. Nu este îndeajuns că soția și copiii sa meargă la biserică.

Dacă nu-L mărturisești pe Hristos în viața ta, totul va fi pierdut pentru generațiile următoare!

 

Interpretare și traducere, după un cuvânt rostit de Pr. Trifon, starețul Mănăstirii „Milostivul Mântuitor”, din Vashon Island, Sound Puget (in apropierea Seattle, Washington, SUA), pentru Ancient Faith, de: KSLCatalin

https://lonews.ro/