Clatite de post. Reteta pentru clatite simple de post cu apa minerala
 

Clatitele sunt preferatele celor mici dar şi a celor mari, în egală măsură. Acestea pot fi un desert potrivit atât pentru familia ta, dar pot fi preparate și atunci când dorești să îți impresionezi musafirii. Cu toate că perioada de post limitează consumul de produse de origine animală, asta nu înseamnă că nu puteţi mânca preparate delicioase.  Reţeta de clătite de post se prepară simplu din doar câteva ingrediente pe care cu siguranţă le aveţi în bucătărie. Astfel, puteți obține un desert delicios, care poate fi preparat atât pentru familie cât și pentru ocazii mai importante, atunci când doriți să vă impreisonați invitații…

INGREDIENTE clatite de post :  1 cană apă minerală carbogazoasă, 1 cană faină, 1 lingură zahăr, 50 ml ulei, 1 lingură zahăr vanilat, 1 praf de sare.

PREPARARE clatite de post :  Punem într-un castron făina amestecată cu zahărul, zahărul vanilat și sarea. Adăugăm apoi apa minerală și uleiul amestecând ușor cu telul.

  • Dacă compoziția este prea groasă se mai adaugă puțină apă minerală, dacă e prea subțire puțină făină, trebuie să avem un aluat de consistența smântânii. Clătitele se coc pe ambele părți, în tigaia unsă cu puțin ulei În ceea ce priveşte umplutura, puteţi să jonglaţi cu orice fel de gem, dulceaţă sau chiar fructe din compot.

Sursa: www.voceatransilvaniei.ro