Iată că, bate la uşă Noul an! Este ocazia ca fiecare dintre noi să  facem nişte bilanţuri, nişte calcule, și chiar poate nişte răfuieli, dacă doriţi, cu conştiinţa fiecăruia dintre noi! Puţini sunt acei care nu se pregătesc de sărbătorile de iarnă, fie Naşterea Domnului, Sfântul Vasile, Botezul Domnului, anul nou!
Întrebarea mea este pe câţi oameni i-am ajutat să fie mai fericiţi în anul ce a trecut? Pe câţi i-am ajutat ca să simtă sărbătorile de iarnă? Pe câţi i-am făcut, ca în anul acesta nou, ce a bătut la uşa noastră să intre cu zâmbetul pe buze?
Sunt sigur, sărbătoarea poate fi sărbătoare, doar atunci când toţi în jur, simt şi retrăiesc, sărbătoarea! Vă doresc tuturor, cititroilor noştri, colaboratorilor sitului nostru, tuturor celor care ne iubesc şi tuturor celor care ne urăsc – un an nou fericit! Un an nou, care să ne apropie de Dumnezeu şi să ne depărteze de păcat, un an nou, al pocăinţei, al iertării şi al iubirii!
Să mulţumim lui Dumnezeu pentru anul ce a trecut! Să-L rugăm, să ni-l binecuvânteze pe cel ce vine!
Doamne, binecuvântează poporul creştin-ortodox de pretutindeni!

Preot Iulian Rață
Și tuturor celor care au realizat că nu au făcut fapte bune, să se gîndească repede cum să corecteze neajunsul în perioada sărbătorilor de iarnă, nu uitați de părinții care vă așteaptă acasă popate și cu anii pe uneea, chiar și un sunet,pentru ei înseamnă foarte mult, cît mai multă sinceritate, credința să vă fie pură, din inimă curată, să o păstrăm cum și străbuneii noștri au păstrato purtîndu-o prin toate greutățile și nevoile vremurilor lor. Să stați la straja credinței pentru că prin credință mai existăm ca neam,și să rugăm pe Bunul nostru Dumnezeu ca să nu ne părăsească pînă în sfîrșit.
LA MULȚI ANI.
Preot Victor Mihalachi

2 COMENTARII

  1. Parinte, fiind crestini ortodoxi si pastrind legile care ne leau lasat Sfintii parinti, nu intram in noul an inseara de Sfintul Vasile?

Comments are closed.