Islamiștii au atacat o biserica din sudul Spaniei, au profanat-o și au scris pe peretii ei, cu vopsea, cuvântul „Allah”, conform publicatiei Breitbart.

Biserica a fost atacata luni dimineata, fiind una catolica, inchinata Maicii Domnului, în orașul Rincón de la Victoria, în apropierea Malaga (Comunitatea Autonomă Andaluzia).

Potrivit agenției EFE, vandalii au spart geamurile și au distrus statuia din lemn a Fecioarei Maria, au profanat altarul si au scris cu graffiti pe pereți, în limba arabă.

Acesta este al doilea atac al islamistilor asupra altarelor crestine din orașul Rincón de la Victoria, numai in aceasta toamna: la sfârșitul lunii septembrie, o persoana in vârstă de 27 de ani a fost arestata, pentru încercarea de a distruge o statuie marocana a Sfintei Fecioare Maria.

În ultimii ani, a existat o imigrație în masă a musulmanilor, mai ales din Maroc, in Andaluzia – cea mai sudică regiune a Spaniei.

În 2012, Institutul American Geytstouna a raportat apeluri ale islamiștilor din regiune la o „Primăvară Andaluza”, pentru returnarea catre Islam a Spaniei „ocupate”.

Andalusia (în arabă: „Al-Andalus”) a fost ultimul bastion al Islamului în Europa de Vest.

http://lonews.ro