De o vacanţă de vis pe litoralul turcesc al Mării Mediterane vor avea parte 27 de copii de la orfelinatul „Preafericitul Iosif” din oraşul Chişinău. Impresiile lor despre cele nouă zile de odihnă şi tratament petrecute la Marmaris vor ajunge în atenţia ministerului de Externe, Dna Natalia GHERMAN, care le-a organizat călătoria.

În dimineaţa zilei de sîmbătă, 24 octombrie 2015, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, împreună cu Dna Natalia GHERMAN, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, au petrecut cei 27 de copii de la orfelinatul „Preafericitul Iosif” într-o călătorie de vis.

Copiii şi-au pregătit cu mare grijă hăinuţele din timp pentru această călătorie mult aşteptată. Pentru aceşti copii care nici odată nu au văzut marea şi nu au avut parte de o călătorie atît de interesantă, avînd posibilitatea să viziteze România, Bulgaria şi Turcia, poate fi singura ocazie în viaţa lor de a vedea atîtea lucruri interesante.

Banii necesari pentru odihna copiilor au fost oferiţi cu străduinţa Doamnei Natalia GHERMAN, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova şi Dn Veaceaslav FILIP, Consul General al Consulatului Republicii Moldova în Turcia. O parte din cheltueli, în sumă de 120000 lei,  necesare pentru organizarea călătoriei, au fost oferite de Preasfinţitul Episcop PETRU, care este şi Directorul Orfelinatului „Preafericitul Iosif” din Chişinău.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni