S-a votat. Biserica Angliei va avea episcopi de sex feminin, începând cu anul 2015 Citiţi mai multe articole interesante pe siteul http://mitropolia.md/s-a-votat-biserica-angliei-va-avea-episcopi-de-sex-feminin-incepand-cu-anul-2015

0
1388
alt

S-a votat. Biserica Angliei va avea episcopi de sex feminin, începând cu anul 2015

Biserica Angliei a dat undă verde hirotonirii femeilor episcop. În urmă cu o zi, Sinodul General s-a adunat la Casa Westminster şi a adoptat în mod oficial legislația aprobata de Parlament în luna octombrie. Hirotonirea femeilor-episcop va începe de anul viitor.

Conform BBC, Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a comentat pe marginea rezultatului votului, numindu-l „un nou mod de a fi, al Bisericii”. Rămân, însă, divizări în cadrul Bisericii Angliei: „între anglicanii care simt că totul este în concordanță cu credința lor, și tradiționaliștii care nu sunt de acord cu ei”. Votul marchează sfârșitul unui proces lung și dificil, care a durat ani de zile. Decizia a venit târziu, comparativ cu alte țări. Episcopi-femei există deja în SUA, Australia, Canada și Irlanda. Biserica Angliei a hirotonit primele femei-preoți în anul 1994. Astăzi, ele reprezintă… o treime din cler. Acum, femeile au ajuns şi la gradele superioare din cadrul aceleiaşi Biserici.

www.mitropolia.md