Cuvânt de susținere către Înalt Prea Sfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și a Întregii Moldove

0
699

Înalt Preasfințite Stăpîne!

Ne-am aşteptat la multe atacuri asupra dreptei credințe şi asupra nestrămutaților ei slujitori şi am suportat cu stoicism durerea cauzată de necredință şi de mai mici şi mai mari interese care ne-au îndurerat.

Constatăm cu îngrijorare că, în prezent, se face tentativa de a lovi în păstor pentru a risipi turma şi înțelegem că aceste lovituri se pot solda cu nişte rezultate tragice. Ura ar putea să se lase între creştini pentru faptul că această ură ar conveni cuiva care vor să-și atingă scopurile lor departe de orice credință.
Considerăm că numai un om înțelept, experimentat şi lipsit de ambiții cardinale, adevărat slujitor al Bisericii lui Hristos, poate face față acestui dificil moment, poate păstra pacea şi Dragostea creştinească între oameni, între Stat şi Biserică. Fiind pătrunși de acest adevăr, vă rugăm, Înalt Preasfințite, să rămâneți în continuare Stâlp al Dragostei pentru Dumnezeu şi să transmiteți cu nouă şi nestăvilită putere această credință tuturor credincioșilor. Noi știm că ispitele vin asupra tuturor, în special, asupra celor mai tari în credință și de aceea ne dorim coeziune și putere de a avansa în numele Domnului.

Vă dorim, Înalt Preasfințite, sănătate multă, încredere în viitorul creștin-ortodox al poporului pe care îl păstoriți cu dragoste şi mare grijă.

Preoți şi credincioşi care fac parte din protopopiatul Căuşeni

vă asigură de sprijinul lor în numele Păcii şi Dragostei creştine pe acest meleag.