În China, timp de 2 săptămâni au fost demolate într-o singură zona urbană 5 biserici

0
1092

În China, timp de 2 săptămâni au fost demolate într-o singură zona urbană 5 biserici

Autoritățile chineze în cursul campaniei de luptă împotriva „construcțiilor ilegale” pentru a 2-a jumătate a lunii august, în districtul de Pinyan orașul Wenzhou au demolat cel puțin 5 biserici. Potrivit ChinaAid, în timpul distrugerii lăcașelor de cult, au fost răniți mai mulți credincioși care au încercat să reziste demolărilor.

Acțiunea cu cea mai mare rezonanță a fost demolarea comunității bisericești din 27 august unde au asistat aproape 100 de oficiali. 10 creștini au fost răniți. 3 dintre ei au avut nevoie de ajutor medical serios. Mai mulți creștini în vârstă au fost bătuți.
La 21 august în timpul demolării comunității „Biserica Mântuirii», 14 persoane au fost grav răniți. 2 dintre victime au avut nevoie de operație. 7 Creștinii au angajat avocați pentru a da în judecată autoritățile locale.
19 august a fost marcată de eliminarea comunității „Biserica Taoyun”.
Datorită rezistenței creștinilor sa amânat distrugerea comunităților „Biserica Shangzhou”, „Zhengshan Biserica” și „Biserica Xianqiao” programate pentru 21 august.
Dar, cu toate acestea au fost date jos crucile jos de pe biserici ca „Ruoheng Biserica” în cartierul urban din Taizhou (Zhejiang) și „Chengxi Biserica” în județul Ruia (Zhejiang).

www.ortodoxia.md