Părintele Ermoghen ar fi împlinit 85 ani

0
1065

Părintele Ermoghen ar fi împlinit 85 ani

Deși Arhimandritul Ermoghen nu mai este printre noi de mai bine de jumătate de an, cei care au avut fericirea să-l cunoască nu au uitat că pe 06.08.1929 la Bolduresti, Ungheni( Nisporeni) s-a nascut cel care avea să devie Părintele Spiritual a multor preoți, studenți, enoriași.

A fost un Preot de o cumsecădenie și inteligență rară, un exemplu de vrednică credință întru Hristos. An de an pe când era încă în viața pământească, de ziua lui de naștere la Capela Hramului „Trei Ierarhi” a Seminarului Duhovnicesc și Academiei de Teologie se făcea Moleben de mulțumire la care participau colegii de serviciu, studenții și enoriașii care îl iubeau.
Și în acest an, deși nu mai este printre noi, de ziua lui la data de 06.08.2014 la Capela „Trei Ierarhi” a Seminarului Duhovnicesc și Academiei de Teologie s-a făcut slujba de Pomenire, aducându-se un omagiu celui care a fost Arhimandritul Ermoghen .
Au petrecut aceasta luminoasă slujbă de pomenire cu mult respect și evlavie Părintele Mihail Vicol cleric al Capelei, Arhimandritul Ioan Moșneguțu stareț al Mănăstirii Țâpova și Diaconul Victor Casian, cu toții, student și fii duhovnicești ai Prea Cuvioșiei Sale.
După încheierea Panihidei participanții de la această slujbă au depus flori la mormântul Arhimandritului Ermoghen.

Larisa Scorohodco

Video de la eveniment, aveți linkuri mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=lVIG2nRtzxI

 

https://www.youtube.com/watch?v=8vbGb95I3yU

 

https://www.youtube.com/watch?v=lx0RekgmkzA

 

Părintele Ermoghen ar fi împlinit 85 ani

***

Părintele Ermoghen ar fi împlinit 85 ani