Credinciosii din Olanda s-au rugat duminica pentru victimele zborului MH17…

0
1064

Credincioșii din Olanda s-au rugat duminică pentru victimele zborului MH17…

Credincioșii din Olanda, o țară în doliu, s-au rugat duminică pentru cele 298 de victime decedate în urma prăbușirii în Ucraina a zborului MH17, relatează AFP. „Ceea ce ar fi trebuit să fie începutul unei vacanțe frumoase a devenit un coșmar”, a declarat la congregația din Meersen, în sudul Olandei, pastorul Wim van Meijgaarden.

Dintre cele 298 de victime decedate joi in urma prabusirii unui avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, probabil din cauza unei rachete sol-aer, 80 aveau cel putin 18 ani si 193 erau cetateni olandezi.
„Un avion civil a fost impuscat in cer de catre grupuri militante din Ucraina”, a declarat preotul in timpul unei mese transmise in direct la televiziunea olandeza.
„Inimile noastre sunt cu familiile si durerea noastra cu cei care plang moartea lor”, a adaugat el, respingand ferm numeroasele apeluri la razbunare exprimate pe retelele de socializare.
„Ce este mai important: sa te razbuni pe vinovati sau sa te gandesti la victime si la apropiatii lor”, a intrebat el. In numeroase biserici, cate 298 de lumanari au fost aprinse in memoria victimelor.
Aprinderea unei lumanari permite depasirea sentimentelor de durere si neputinta, a dat asigurari vicarul Jochem Stuiver, la Maarsen, un orasel din centrul Olandei.
Seful episcopilor olandezi, cardinalul Wim Eijk, i-a indemnat, la randul sau, pe credinciosi sa faca tot posibilul pentru a oferi ajutor si sustinere celor aflati in doliu.

www.protv.md