Un grup de calugarite din America a dat in judecata un club de striptease situat langa manastirea lor

0
2727
calugarite romano-catolice

Un grup de calugărițe din America a dat în judecată un club de striptease situat lângă mănăstirea lor

Călugărițele misionare dintr-un ordin catolic, dedicat ajutorării imigranților și refugiaților, au dat în judecată un club de striptease situat lângă mănăstirea lor din satul Stone Park, în apropiere de Chicago, solicitând închiderea acestuia.

Calugaritele, care fac parte din ordinul catolic Carlo Borromeo Scalabriniane, fondat in Italia, s-au plans, conform documentelor depuse in instanta, de muzica tare, de luminile puternice ale firmei cu neon amplasata la intrarea in club, care nu le lasa sa doarma, de sticlele goale de whisky si de bere de pe strada, precum si de „femeile care patruleaza pe trotuare si strazi”, scrie Mediafax.
„Este greu, mai ales pentru surorile mai in varsta. Uneori le este teama sa iasa (din manastire, n.r.)”, a declarat sora Noemia Silva, in varsta de 57 de ani, pentru revista People.
Calugaritele, impreuna cu alti vecini, sustin ca localul, intitulat Club Allure, tulbura linistea si functioneaza ilegal deoarece, conform legii, cladirile unde se desfasoara activitati din industria divertismentului pentru adulti nu se pot afla la o distanta mai mica de 300 de metri de un loc de rugaciune.
Pe langa faptul ca adaposteste 22 de calugarite, manastirea ofera si servicii religioase deschise publicului.
„De ce (clubul, n.r.) a fost construit atat de aproape de o manastirea Nu are sens”, a spus Tom Brejcha, avocatul calugaritelor.
Pe de alta parte, reprezentantii clubului de striptease, care a fost deschis anul trecut, au replicat ca respecta legea si ca procesul reflecta mai degraba o confruntare intre valori ideologice.
„Prezenta noastra le lezeaza sentimentele religioase. Activitatea pe care o desfasuram aici este mai degraba artistica decat explicita”, a precizat Robert Itzgow, avocatul clubului, care a adaugat ca localul asigura locuri de munca si plateste impozite.
In acelasi timp, municipalitatea Stone Park se opune procesului, afirmand ca este neconstitutionala legea care prevede ca imobilele in care se desfasoara activitati din industria divertismentului pentru adulti nu se pot afla la o distanta mai mica de 300 de metri de un loc de rugaciune.

www.protv.md