Mitropolitul Onufrie de Cernăuţi se pronunţă împotriva integrării Ucrainei în Europa

0
709
Mitropolitul Onufrie

Mitropolitul Onufrie de Cernăuţi se pronunţă împotriva integrării Ucrainei în Europa

    Mitropolitul Onufrie, Locţiitor al Scaunului Mitropolitan de Kiev, consideră că situaţia morală actuală a Europei de azi nu pregăteşte nimic bun pentru Ucraina.

„Europa ne arată deja un exemplu concret de viaţă fără Hristos. Acolo nu se mai acordă atenţie poruncilor Domnului, interdicţiilor Lui. Din contra, se dă tot mai mult o permisivitate în toate lucrurile, după care viaţa este sfinţită nu după legile divine, ci prin dorinţa oamenilor. Este o cale incorectă. Din nefericire, dorinţele oamenilor nu sunt sfinte”, a declarat Mitropolitul într-un interviu acordat Agenţiei Interfax-Religion.
Vorbind de Occident, ierarhul a evocat problematica legalizării unirilor homosexuale, eutanasia, atitudinea tolerantă asupra avortului.
„Aceste legi pe care le propune lumea nouă, europeană, sunt inacceptabile pentru noi. Noi nu putem să colaborăm cu această lume şi să ne unim cu ea. Noi trebuie să fim în unire cu oamenii care păstrează legea divină. Problema e că, dacă nu mai sunt oameni pe pământ care să trăiască după Dumnezeu, viaţa oamenilor va fi condamnată, umanitatea va merge către autodistrugere.”

www.doxologia.ro