Un nou episcop pentru Orhei!!! Drept că, nu de-al nostru!

0
1437

Un nou episcop pentru Orhei!!! Drept că, nu de-al nostru!

În şedinţa de lucru din 22 mai 2014, care a avut loc la Reşedinţa patriarhală, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât:

– Înscrierea în Calendarul Bisericii Ortodoxe Române a Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou, canonizat de Patriarhia Ecumenică de Constantinopol, cu ziua de prăznuire la 5 mai.
– La propunerea Înaltpreasfinţitului Părinte Petru, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfântul Sinod a ales pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Antonie Telembici în postul vacant de episcop vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului cu titulatura Antonie de Orhei.
Născut în anul 1963 în localitatea Hârbovăţ, raionul Anenii Noi din Republica Moldova, părintele arhimandrit Antonie Telembici a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie din Chişinău şi Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iaşi (1994). Din anul 1995 şi până în prezent, părintele Antonie Telembici a îndeplinit responsabilităţi administrative, misionare, culturale şi mediatice în Mitropolia Basarabiei.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

 

P.S. Se pare că pacea, pe pământurile Basarabiei, nu în curând va fi instaurată… Nici pacea lumească și nici cea duhovnicească! Dar oricum e curios ce va fi mai departe!!! La noi, e ca în poveste: cu cât mai departe cu atât mai strașnic!!! 🙂