Mitropolitul Nicolae al Mesoghiei: “Ni se spune ca Biserica trebuie sa taca, sa nu cumva sa supere lumea”

0
971
alt

Mitropolitul Nicolae al Mesoghiei: “Ni se spune ca Biserica trebuie sa taca, sa nu cumva sa supere lumea”

Recent, Mitr. Nicolae de Mesogaia si Lavreotiki, o zona rurala dimprejurul Atenei, a emis o pastorala in care a cerut credinciosilor sa voteze doar pentru candidatii care cred in Dumnezeu si cinstesc istoria tarii, un altfel de vot constituind un pacat.

“Adevarul este ca reprezentantii nostri politici sunt in mare masura responsabili. Ne-au ruinat. Au creat pentru noi o societate toleranta fata de droguri si sacrilegiu. Au dezincriminat adulterul, legalizat avorturile, instituit casatoriile civile si parteneriatele nesfinte, in timp ce au desfiintat Duminica”, a scris mitr. Nicolae despre politicienii alesi ai Greciei, mentionand faptul ca votul trebuie acordat pe baza criteriului spiritual si luand in considerare virtutile si credinta persoanei in cauza.

“Acum vor sa arda mortii, sa casatoreasca cuplurile de acelasi sex, sa ne recolteze organele pe baza acordului prezumat, sa faciliteze funeraliile civile”, a continuat mitropolitul.

“Ni se spune ca Biserica trebuie sa taca, sa nu cumva sa supere lumea. Misiunea Bisericii, insa, este de a trezi”, a subliniat Mitr. Nicolae, adaugand “din acesta cauza trebuie sa vorbim acum, caci daca vom tacea, pietrele vor striga. Ne-a ajuns!”, indicand rolul crucial al apropiatelor alegeri.

trad. si adaptare razbointrucuvant