În 2013, o treime din toate acuzațiile de „blasfemie”, în Pakistan s-au abătut asupra creștinilor

0
784

În 2013, o treime din toate acuzațiile de „blasfemie”, în Pakistan s-au abătut asupra creștinilor

În 2013, o treime din toate acuzațiile de „blasfemie”, în Pakistan s-au abătut asupra creștinilor, în timp ce creștinii reprezintă doar 2,5% din populație.
Acuzații false de „blasfemie”, constrângerea creștinilor să se căsătorească cu musulmanii, ostilitatea socială și atitudine ca față de oamenii din clasa de jos – aceasta este viața reală a creștinilor din Pakistan, potrivit unui expert al International Christian Concern (ICC), William Stark.

Adoptată în 1986, Legea cu privire la „blasfemie” a primit notorietate în ultimii ani, ca urmare a manipulării și acuzațiilor false în scopul de a obține beneficii personale sau la reglarea conturilor. Conform statisticilor furnizate de către CPI, în 2013, o treime din toate învinuirile oficiale de „blasfemie”, în Pakistan au fost îndreptate împotriva creștinilor, care constituie doar 2,5 % din populație.
Deși Pakistanul nu a executat pentru „blasfemie” de la adoptarea legii în 1986, adepții islamului radical comit adesea acte de înspăimântare celor acuzați de „blasfemie”, creând o atmosferă de frică și de groază, pentru ca să fie aceștia ținuți mai mult timp în închisoare. Cei care doresc să-și apere viața de sinestătător, sunt nevoiți să se ascundă de urmăritorii lor pentru o lungă perioadă de timp. Acest lucru sa întâmplat la un creștin pe nume Tariq Masih, de la Wazirabad, care în toamna anului trecut a fost acuzat de „blasfemie”. Oaspeții de la o nuntă, după ce au folosit focuri de artificii achiziționate de la magazinul lui, l-au învinuit că ar fi găsit în acestea pagini din Coran. În urma acuzațiilor Tariq este nevoit să se ascundă.

www.ortodoxia.md