O mamă a ales să moară pentru a da naștere copilului

0
748
O mamă a ales să moară pentru a da naștere copilului
Pentru Mihaela, o tânără de 24 de ani din Agigea, cel mai frumos moment din viața ei s-a transformat în cea mai crâncenă luptă pentru a supraviețui. Asta pentru că în ziua în care a aflat că este însărcinată medicii i-au mai dat o veste. Iar alta mai rea nu se putea.

„La eco i-au spus că are chist hepatic, a așteptat patru luni și la operație i-a zis că are tumoră la rinichi“, a spus soțul.

Altfel spus, tânăra mamă avea cancer la rinichi. Medicii i-au recomandat să întrerupă imediat sarcina, ca să-i poată scoate rinichiul bolnav. Dar Mihaela a decis ca micuța pe care o purta în pântece să vadă lumina zilei.

Cu orice preț, chiar și al vieții ei, așa că nu a renunțat la sarcină și a refuzat orice tratament sau operație care putea să afecteze în vreun fel dezvoltarea copilului pe care și l-a dorit.

„I-am recomandat întrerupere de sarcină, la fel și medicii de la București“, a afirmat doctorul Victoria Bădărău.

Mihaela s-a întors la Agigea și a făcut tot ce i-a stat în putință pentru ca fetița ei să vină pe lume. S-a luptat în fiecare ceas cu boala, s-a rugat și a sperat. Nu s-a plâns că-i este rău, atâta vreme cât știa că în pântecele ei, micuța este bine.

„În ultima perioadă s-a simțit mai rău. Era conștientă de ce se va întâmpla“, a spus cumnatul tinerei.

Însărcinată în 34 de săptămâni, a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Constanța. Pierduse mult pentru că organismul ei, slăbit de boală dar și de sarcină, nu se mai putea lupta cu cancerul. Medicii au decis să îi facă atunci cezariană pentru a o salva pe micuța care la naștere a cântărit puțin peste 2 kilograme.

„Fetița este sănătoasă, a luat în greutate. Are nevoie de dragostea familiei“, a spus doctorul Livica Frățiman, medic șef Secția de Neonatologie.

Imediat ce a dat viață fetiței, tânăra a început să se simtă din ce în ce mai rău. Spera totuși că își va reveni și își va ține micuța în brațe.

„Mă întreba «dar eu de ce nu îmi revin?» Nu am putut să îi zic că medicii nu îi dădeau nicio șansă“, a povestit soțul.

La două zile după naștere, corpul Mihaelei, măcinat de cancer, a cedat.

Chiar și când se afla în comă, medicii au continuat să-i aducă la căpătâi copilul nou-născut. În amintirea mamei, fetița va purta numele Maia Mihaela, dar, din păcate, nu-și va cunoaște niciodată mama.

„Îi vom spune cine a fost mama, ce a făcut pentru ea“, a adăugat tatăl.

Când ne pregătim să ne despărțim de soțul tinerei ne arată că poartă la gât verigheta și inelul de logodnă. Așa, Mihaela va fi mereu aproape de ei.

sursa reporterntv.ro

http://www.youtube.com/watch?v=4nceHQVtNdM