Liechtenstein : Parlamentul respinge planul de legalizare a „avortului în străinătate”

0
994
alt

Liechtenstein : Parlamentul respinge planul de legalizare a „avortului în străinătate”

Micul Principat Liechtenstein, un microstat cuprins între Austria și Elveția, este unul dintre ultimele state europene care menține o interdicție aproape totală asupra avortului. Acest lucru se datorează, nu în ultimul rând, poziției curajoase a Prințului Hans Adam al II-lea și a fiului său, Prinţul Aloys al II-lea, care s-au opus în mod constant oricăror eforturi de liberalizare.

Cea mai recentă tentativă de liberalizare a constituit-o inițiativa legislativă de a scuti de urmărire penală femeile care au avortat în străinătate. Având în vedere dimensiunea redusă a țării, care nu depăşeşte 15 km lungime și 10 km lăţime, legea de interzicere a avortului ar fi rămas teoretic nealterată, dar practic ineficientă.

Parlamentul a respins însă această propunere, menţinând poziţia Principatului, de campion al drepturilor omului în Europa.

Pe lângă prevenirea adoptării legii de liberalizare a avortului, familia princiară este cunoscută şi pentru utilizarea fondurilor sale private în scopul unei sprijiniri generoase a femeilor gravide aflate în dificultate, nu numai în Liechtenstein, dar şi în regiunile adiacente din Elveția și Austria.

Sursă: Ştiri pentru viaţă