Creștinofobia a devenit pentru Franța în ultimul timp „un fel de sport național”

0
757
Creștinofobia a devenit pentru Franța în ultimul timp „un fel de sport național”

În primele 9 luni ale anului 2013 au fost fixate aproximativ 250 de acte de ură împotriva creștinilor. Într-o declarație recentă, Observatorul Național privind islamofobia în Franța a anunțat o creștere cu 11,3% de atacuri împotriva musulmanilor în primele 9 luni ale anului. În această perioadă, au fost comise 157 de acte ilegale împotriva musulmanilor. În 2012, au fost înregistrate 141 infracțiuni. Acestea includ nu numai amenințări ci și discursuri anti-islamice, critică a Islamului.
Ca răspuns, portalul Boulevard Voltaire oferă statistici de acțiuni ilegale împotriva creștinilor din Franța. Referindu-se la Observatorul și la creștinofobia din aceeași perioadă, datele spun că au existat aproximativ 250 de acte de ură împotriva creștinilor, care au fost însoțite de întreruperea serviciilor divine sau distrugere de altare, vandalism, profanarea bisericilor, agresiuni împotriva preoților, vandalism în cimitire, etc. Au fost 8 atacuri asupra preoților, 17 și 70 de incendieri și profanări de biserici sau alte locuri de cult, cât și 25 cimitire intinate.
„Creștinofobia devenit un sport național, în special în cele mai înalte cercuri politice, mai ales de stânga”, – afirmă autorul. Amintim de cuvintele lui Vincent Piyona, ministru al Educației: „Noi nu vom construi o națiune liberă cu religia catolică”?
Miercurea trecută, în biserica Carcassonne a fost arsă și decapitată statuia Fecioarei Maria, și în aceeași zi, Manuel Valls a condamnat actele de islamofobie și anti-semitism”!!!
Francezii au ajuns în cele din urmă să-și dea seama că resentimentul împotriva islamofobiei în mare măsură exagerat a dus la aceea ca să nu se acorde atenție la distrugerea culturii lor care până la urmă echivalează cu trădarea de sine, conchide autorul.

www.ortodoxia.md