In atentia tuturor dreptmaritorilor crestini!

0
823
În atenția tuturor dreptmăritorilor creștini!

Pentru prima dată în Republica Moldova, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, au fost aduse spre închinare Moaștele Sfintelor Mucenițe Vera, Nadejda și Liubovi și a mamei lor Sofia.
Sfințeniile se vor afla în biserica cu hramul „Sf. Muc. Vera, Nadejda și Liubovi și mama lor Sofia” din incinta orfelinatului „Preafericitul Iosif” din mun. Chișinău (str. Onisifor Ghibu 4/2, sectorul Buiucani), până la data de 13 octombrie, după care vor fi mutate la Mănăstirea Hîncu.
Cinstirea sfintelor moaşte îşi găseşte un temei adânc în învăţătura de credinţă a Bisericii Ortodoxe. Actul de cinstire a rămăşiţelor pământeşti ale sfinţilor apare în deceniile veacului apostolic şi continuă în veacul următor. Mântuitorul Însuşi vorbea despre calitatea deosebită pe care o dobândesc cei care se împărtăşesc cu Trupul şi Sângele Său, primind în felul acesta arvuna nemuririi. Sfântul Apostol Pavel ne încredinţează că, „dacă ucideţi, cu duhul, faptele trupului, veţi fi vii”. Faptul că Biserica a cinstit de la început sfintele moaşte ne-o atestă, înainte de toate, Sfânta Scriptură.
Sfintele Mucenițe Vera, Nadejda și Liubovi și mama lor Sofia sunt grabnic ajutătoare pentru cei care se închină cu credință moaștelor lor, răsplătindu-i cu binecuvântări cerești, pace în familii, vindecări de boli și izbăvire din necazuri.

Biroul de presă a Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni