Mesajul unei mame crestine din Franta despre scoaterea termenilor “TATA” si “MAMA” din formularele administrative: NU SUNT “PARINTE 2″, CI MAMA COPIILOR MEI!

0
819

Mesajul unei mame crestine din Franta despre scoaterea termenilor “TATA” si “MAMA” din formularele administrative: NU SUNT “PARINTE 2″, CI MAMA COPIILOR MEI!

“Acest mesaj este pentru surorile si fratii care citesc acest blog si traiesc in occident, mai ales pentru cei care traiesc in tari in care s-a legalizat « mariajul » homo si adoptia pentru acest gen de cupluri.

Demersul meu este unul contra curentului, nu stiu daca si cand ar putea sa aiba succes, dar constiinta mea de mama si crestina nu ma lasa sa nu reactionez si sa nu incerc sa mobilizez pe toti cei care gandesc la fel si se afirma crestini.

Am binecuvantare pentru acest demers de la parintele meu duhovnic Ghenadie, de la Manastirea ortodoxa romana din Rosiers, si de la parintele Adrian de la Biserica ortodoxa romana din Nantes.

Mai nou nu ne mai numim tata si mama in formularele dedicate informatiilor cerute de scoala la inscrierea copilului la inceputul fiecarui an scolar, ci „parinte 1” (pentru tata) si „parinte 2” (pentru mama). Cred ca trebuie sa reactionam fata de acesta nedreptate, pentru ca eu sunt de acord ca homosexualii sunt oameni, cetateni si doresc sa aiba drepturi, dar drepturile lor nu pot in niciun caz sa suprime drepturile noastre, ale heterosexualilor.

NU SUNT “parinte 2″, CI MAMA COPIILOR MEI !!! Sotul meu NU ESTE « parinte 1 », CI TATAL COPIILOR MEI !!!

Reactionati toti cei care ati primit asemenea formulare atat la nivelul fiecarei tari in care va aflati si exista practica acestor formulare, trimitand mesaje sau scrisori la autoritati, partide politice, biserica, scoala, cat si la nivel de institutii europene! Nu acceptati aceasta anomalie!

Personal, in Franta unde ma aflu, am scris la toate autoritatile de stat, europene sau eclesiastice pe care le cunosc si incerc sa mobilizez atat parintii din parohiile ortodoxe, cat si din cele catolice din orasul in care traiesc, pentru a protesta in mod organizat si concertat, pe cai legale, contra suprimarii substantivelor Tata si Mama de pe formularele oficiale.

Pe cele primite de la scoala fiicei mele cele mai mici, care este in clasa a patra, am sters mentiunile “parent 1″ si “parent 2″ , am scris Père si Mère, iar la sfarsitul formularului am scris cu rosu :

“Nous refusons qu’on nous supprime nos identités de Père et Mère de notre enfant./Refuzam ca identitatile noastre, de Tata si Mama ai copilului nostru, sa ne fie suprimate !”

Daca vor sa foloseasca aceste formulare cu « parinte 1 » si « parinte 2 », sa le foloseasca pentru cuplurile homosexuale si nu pentru cuplurile heterosexuale.

Daca ne cer noua sa nu fim homofobi, atunci nici ei sa nu fie heterofobi!

Repet, nu pot sa garantez reusita acestui demers, insa nimeni nu poate reusi ceva daca nu incearca macar!

Domnul sa ne ajute !”

De pe Război Întru Cuvânt