Putin nu cedeaza: Homosexualii nu vor adopta copii rusi

0
977

Putin nu cedeaza: Homosexualii nu vor adopta copii rusi

Presedintele rus Vladimir Putin sustine interzicerea adoptiei copiilor rusi de catre cuplurile straine de acelasi sex. Liderul de la Kremlin a respins criticile Occidentului legate de felul in care homosexualitatea este vazuta in Rusia, scrie Reuters.

Putin a cerut toleranta, insa remarcile sale, facute dupa un summit al liderilor Uniunii Europene, au subliniat o prapastie intre Rusia si multe guverne occidentale, in legatura cu drepturile homosexualilor.

„Cat priveste o lege care restrictioneaza adoptiile de copii din Rusia de catre familii compuse din membri de acelasi sex… daca o asemenea lege trece de Parlament, o voi semna”, a spus liderul rus, in cadrul unei conferinte de presa de dupa summit-ul din orasul Yecaterinburg.

Cuplurile de acelasi sex nu sunt recunoscute sub legea rusa si nu pot adopta copii. Un oficial guvernamental a spus, sambata, ca legislatia care permite doar familiilor straine „traditionale” sa adopte copii rusi va fi supusa votului Parlamentului, in acest an.

Activistii pentru drepturile homosexualilor sunt de parere ca o asemenea lege, aprobata de Parlamentul rus, ar putea duce la violente impotriva homosexualilor. Autoritatile ruse au transmis ca doua crime recente au fost motivate de homofobie.

Putin a respins insa criticile, precizand ca legislatia rusa legata de homosexuali „este liberala” si ca nu exista niciun fel de discriminare in acest sens.

Presedintele Rusiei a sustinut tot timpul valori sociale conservatoare, in cel de-al treilea mandat, inceput in mai 2012.

In luna aprilie, Putin spunea ca legea franceza care permite casatoriile intre persoanele de acelasi sex este impotriva valorilor rusilor.

La inceputul lunii ianuarie, Vladimir Putin a aprobat legea prin care interzice adoptiile internationale, iar aceasta urmeaza sa fie pusa in aplicare din 1 ianuarie 2014.

Americanii au adoptat aproape 1.000 de copii din Rusia anul trecut, conform datelor Dapartamentului american de Stat. Cu toate ca numarul lor a scazut in ultimii ani, Rusia ramane cel de-al treilea stat strain, dupa China si Etiopia, din care familiile de americani aleg sa adopte copii.

site sursa www.ziare.com