Presiunea globală pentru avort a lui Gates a continuat la conferința „Women Deliver” din Malaiezia

0
752

Presiunea globală pentru avort a lui Gates a continuat la conferința „Women Deliver” din Malaiezia

Recenta conferință internațională din Malaiezia a arătat cum poți să comercializezi un medicament intr-un scop dar să-l folosești în altul, cum funcționează eufemismele și cum poate decide un guvern crearea cererii pentru contracepție, acolo unde ea nu există.

Conferința a fost numită „cel mai mare eveniment global din ultimii zece ani, care se concentreaza asupra sanatații și autoritații fetelor și femeilor”. Dar e evident ca e o conferința proiectata pentru a reduce populația in țarile in curs de dezvoltare, prin promovarea unei revoluții sexuale in stil occidental, prin intermediul contraceptivelor chimice, prin accesul la avort la cerere, inclusiv, prin promovarea avortului chimic, respectiv a pilulei cu misoprostol, in țarile in care avortul este ilegal, și prin promovarea educației sexuale la tineri.

La 28 mai, peste 4.000 de delegați din 145 de țari au participat la lansarea celei de-a treia conferința „Women Deliver”, la Kuala Lumpur, Malaiezia. Printre vorbitorii la evenimentul care a durat trei zile s-au numarat: Melinda Gates, de la Fundația Bill și Melinda Gates; Cecile Richards, președinte al Planned Parenthood Federation of America (PPFA), Dr. Babatunde Osotemehin, director executiv al Fondului Națiunilor Unite pentru Populație, Secretarul american de Stat Hillary Rodham Clinton (in conferința video) și fiica sa, Chelsea Clinton. Pe lista vorbitorilor s-au mai aflat și alți campioni ai avortului: cunoscutul medic american de avort tardiv sau avort cu naștere parțiala, Leroy Carhart, numit de catre „Women Deliver” drept un „aparator al drepturilor omului”, și profesorul de bioetica de la Universitatea Princeton, Peter Singer, a carui „etica practica” includ infanticidul și bestialitatea.

Melinda Gates a declarat ca aceasta conferința este o oportunitate de a privi inapoi spre ceea ce s-a realizat la summit-ul de planificare familiala din Londra din iulie anul trecut, la care a fost atrasa suma de 2,6 miliarde de dolari in angajamente de la delegații din intreaga lume. Aceștia s-au angajat sa faca disponibila contracepția la 120 de milioane de femei din intreaga lume pana in 2020, și sa faca din „sanatatea reproducerii”, o prioritate pentru contribuabili și pentru cheltuielile pentru ajutorul extern. Locul de desfașurare al conferinței din prezent a fost in mod clar o parghie pentru a asigura ca guvernele angajate iși țin promisiunile.

Deși Melinda Gates, catolica auto-declarata, a afirmat la summit-ul de la Londra ca inițiativa nu e „despre avort … sau despre controlul populației”, remarcile sale au fost dezmințite de prezența masiva la conferința a mai multor agenții globale de promovare a avortului și controlului populației (dintre care mulți sunt beneficiari ai milioane de dolari sub forma de granturi de la Fundația Gates).

Pe langa PPFA, furnizor de avort lider al Americii și susținator al infanticidului, și filiala sa internaționala, International Planned Parenthood Federation (IPPF), au fost prezente echivalentul britanic al acesteia, Marie Stopes International, Serviciul Internațional de Consiliere in Sarcina (IPAS), pe site-ul caruia se poate citi ca pledeaza pentru „avort in condiții de siguranța și reformarea legilor restrictive de avort periculoase pentru femei”, incepand din 1973. Aici intra și Fondul Global pentru Femei (care descrie programele sale ca fiind de „presiune asupra guvernelor și instituțiilor religioase” pentru a promova „alegerile sexuale și reproductive” ale femeilor).

Marii campioni cunoscuți care acționeaza pentru reducerea populației, prezenți la Conferința din Malaiezia, includ: Population Services International (PSI), UNFPA, JHPIEGO, Banca Mondiala (care leaga finanțarea politicilor și obiectivelor de reducerea nașterii), Fundația Ford, Consiliul Populației și PATH (o organizație pe al carei site se spune ca a participat la asistarea guvernului chinez in 1979, cand China a inceput impunerea asiduu a politicii unui singur copil, a avortului forțat și contracepției).

De asemenea, au fost  prezenți reprezentanții marilor concerne farmaceutice, inclusiv Merck, Pfizer si Bayer. Melinda Gates deține acțiuni la aceste companii, care toate mizeaza pe creșterea pieței medicamentelor și dispozitivelor contraceptive la nivel mondial care, dupa cum anunța „Financial Times” in 2012, se așteapta sa creasca la 17 miliarde de dolari, pana in 2015.

MISOPROSTOL PENTRU AVORT ILEGAL?

Promovarea avortului s-a facut  inainte de desfașurarea propriu-zisa a conferinței. O serie de pre-conferințe, ca „evenimente colaterale” au inclus o discuție de grup, gazduita de Post Abortion Care Consortium (PAC) – o echipa formata din patru grupuri importante de promovare a avortului la nivel internațional: IPPF, Pathfinder International, IPAS și JHPIEGO. Acestea s-au concentrat pe extinderea accesului la serviciile „prietenoase pentru tineri” ale PAC și pe utilizarea medicamentului  de avort chimic misoprostol  pentru complicații post-avort.

Misoprostol, care face parte din cocktail-ul de avort RU-486, a fost in mod clar un punct major de discuție al conferinței. O sesiune gazduita de Federația Internaționala de Ginecologie și Obstetrica și Gynuity Health s-a axat pe „misoprostol pentru gestionarea hemoragiei post-partum”.

„Hemoragia post-partum conduce la moartea celor mai multe femei din lume”, a declarat fondatoarea conferinței „Women Deliver”, Jill Sheffield, subliniind ca misoprostolul are una dintre evoluțiile „cele mai interesante” in domeniul sanatații reproducerii. „O pastila mica, in 15 minute, poate face un lucru enorm, oprind hemoragia”.

Organizația Mondiala a Sanatații a adaugat misoprostolul la „medicamentele sale de baza” din lista de toamna trecuta, dar a recunoscut ca acesta nu este medicamentul ales pentru hemoragia post-partum, ci oxitocina. Interesul mare pentru misoprostol se pare sa rezulte din capacitatea sa de a induce avortul, fiind astfel, și o strategie de a importa avortul in țarile in care acesta e ilegal.

„Accesul la misoprostol pentru avort la nivel comunitar și strategii practice de promovare”, au fost discutate și de o comisie privind „avortul sigur”, gazduita de IPPF, MSI și Consiliul Populației.

Dar poate chiar mai periculos este faptul ca medicamentul este administrat tuturor femeilor post-partum, in mod nediscriminatoriu. Director JHPIEGO Harshad Sanghvi a declarat ca organizația sa a instruit „lucratori comunitari analfabeți”, in țarile in curs de dezvoltare din Africa și Asia, sa „identifice gravidele” și sa le distribuie acest medicament pentru a-l utiliza acasa. „Femei pe Valuri”, organizație notorie, ce promoveaza avortul ilegal și care susține ca femeile sa-i minta pe farmaciști pentru a obține misoprostol pentru a-și provoca singure avort, recomanda pe site-ul sau ca femeile pot utiliza misoprostolul pentru a „reduce riscul de sangerare abundenta cu 60%”, deși adauga in plus ca acesta poate provoca „febra/frisoane, greața, varsaturi, diaree și crampe”.

De fapt, o mare parte din cercetarile ce constata ca misoprostolul poate fi utilizat in hemoragie au fost finanțate de catre Fundația Gates.

Reportera Wendy Wright, de la C-Fam, a relatat recent ca Beverly Winikoff, de la Gynuity Health Products, campion de mult timp al promovarii avortului auto-provocat cu RU-486, a fost forțata sa admita la un atelier al conferinței „Women Deliver”, sub presiunea unor intrebari din partea publicului, ca „nu știm daca medicamentul salveaza vieți”.

Un alt membru al comisiei amintite, Ann Starrs, președinta organizației Family Care International, care promoveaza medicamentul, a recunoscut ca sloganul „Misoprostolul salveaza vieți” este inșelator. „Nevoia de atenție din partea factorilor de decizie arata ca trebuie sa recurgem la o hiperbola”, a spus ea.

TEHNOLOGII UNIVERSALE DE PREVENTIE

Sheffield a subliniat, de asemenea, ideea de „contracepție cu protecție dubla”, subliniind nevoia cercetarii combinarii contracepției cu vaccinarile. Reprezentanta USAID, Judy Manning, de asemenea, a vorbit despre dezvoltarea de „tehnologii de prevenire polivalente”, care sunt in curs de desfașurare din 2009. Ea a spus ca agențiile de sanatatea sexuala și reproductiva (SSR), cercetatorii din sanatatea publica, firmele de biotehnologie și agențiile de finanțare publice și private, precum Fundația Gates, au contribuit la cercetarile din domeniul nanotehnologiilor, al „vaccinurilor polivalente”, al combinațiilor de medicamente si combinațiilor de medicamente și dispozitive, in scopul de a crea o „suita” de produse contraceptive, care sa serveasca femeilor de-a lungul vieții lor. Ea a menționat „inelele vaginale”, care sunt utilizate in țarile in curs de dezvoltare, subliniind ca „injectabilele hormonale cu durata lunga de acțiune” sunt „deja in curs de cercetare privind siguranța și eficacitatea clinica”.

Manning a declarat ca in curs de dezvoltare se afla vaccinuri și medicamente, care „impiedica in același timp sarcina, dar și boli ca HIV, HSV-2 și HPV, ce cauzeaza cancerul de col uterin”.

NOUL EUFEMISM AL AVORTULUI: PARENTALITATEA RESPONSABILĂ

Enrique Ona, ministrul Sanatații din Filipine, unul dintre vorbitorii la conferința, a descris modul in care lobby-ul pro-avort a schimbat termenii dezbaterii, pentru a putea adopta controversata „Lege privind Sanatatea Reproducerii”, in luna decembrie 2012.

Proiectul de lege care promoveaza contracepția si educația sexuala au fost contracarate de cinci legislaturi consecutive, a spus el. „In Filipine, chiar și acum, daca vorbim despre sanatatea reproducerii, in esența, ea este asociata cu controlul populației, și din nou, se va spune ca sanatatea reproducerii duce, in cele din urma, la acceptarea avortului”, a explicat Ona. Biserica Catolica, a adaugat el, a fost intotdeauna un adversar puternic al controlului populației.

„Și, astfel, strategia noastra a constat in a conveni sa schimbam modul de dezbatere de la o problema de populație in așa-numita reducere voluntara [a familiei] și parentalitatea responsabila”, a spus Ona. „Deci, parentalitatea responsabila, termen care nu a putut fi pus la indoiala. … Acest lucru a devenit foarte acceptabil, nu doar pentru cei care deja sprijineau legea, dar, de asemenea, pentru cei care au fost ezitanți sa ne acorde sprijin”.

Un scurt film despre legea sanatații reproducerii din Filipine a fost prezentat la o sesiune plenara a conferinței, in care fostul președinte filipinez, Fidel Ramos, a spus: „Nu am avut interdicții in ceea ce privește legea privind sanatatea reproducerii pentru ca ceea ce am discutat mereu  și am pus in aplicare, in perioada 1992-1998, a fost calitatea populației filipineze”.

Pentru cei care se intrebau despre ce fel de „calitate” vorbea Ramos, raspunsul a aparut intr-un articol de-al sau, publicat in „Philippine Daily Inquirer”, in care spunea: „Cred ca filozofia proiectului de lege privind sanatatea reproducerii consta in faptul ca trebuie sa invațam sa producem oameni de calitate in aceasta lume, in loc sa producem oameni care ajung, sa spunem, cerșetori pe strada, oameni care scormonesc prin gunoaie sau vanzatori de produse ieftine sau interzise. Acest lucru, cred eu, este un argument valabil real in favoarea proiectului de lege privind sanatatea reproducerii”.

 CREAREA UNEI CERERI ACOLO UNDE EA NU EXISTĂ

Una dintre cele 12 „teme de baza” ale conferinței, inclusiv „avortul sigur și legal”, este „nevoia nesatisfacuta pentru contraceptive”.

“Astazi, 200 de milioane de femei nu au contraceptivele pe care le doresc”, a declarat Melinda Gates, evocand o mantra statistica, repetata mereu și mereu participanților la conferința. Insa satisfacerea cererii nu este in mod clar singurul obiectiv al organizațiilor participante la aceasta conferința mondiala. Este vorba despre controlul comportamentului social și „crearea unei piețe” pentru medicamente și avort acolo unde ea nu exista, dupa cum a subliniat o intrebare pertinenta, la o conferința de presa.

Un reporter de la un post de radio Camerun și postul de televiziune a declarat ca țara sa „a primit un lot mare de contraceptive in 2011 de la UNFPA și acestea au ajuns pana in cele mai indepartate colțuri ale țarii”, insa doar „aproximativ 2 %” dintre femei le folosesc, deoarece ele, de fapt, „nu-și doresc aceste contraceptive”. „Cum acoperi golul?” l-a intrebat reporterul pe directorul UNFPA Osotimehin.

„Autoritațile guvernamentale, la fiecare nivel, trebuie sa participe in mod activ la incercarea de a implementa aceasta” a raspuns Osotimehin. „Și noi, la UNFPA, vom continua sa facem tot posibilul pentru a ne asigura nu numai ca oferim [contraceptive], ci, de asemenea, incurajam guvernele, comunitațile, organizații ale societații civile, biserici și moschei sa continue sa conduca la acest lucru [utilizarea contraceptivelor]”.

Melinda Gates a dat din cap in asentimentul acestui plan, iar dr. Awa Coll-Seck, ministrul Sanatații din Senegal a adaugat ca „de guvern depinde, intr-adevar, rezolvarea acestor tipuri de probleme” și de el depinde „incurajarea oamenilor sa foloseasca metodele contraceptive și serviciile de avort”.

„Nu putem avea doar o parte a ecuației de piața”, a spus ea. „Acum, problema este o chestiune de cerere …. avem nevoie de o mulțime de campanii, de educație, de implicarea comunitații pentru a ne asigura” ca produsele sunt utilizate. „Daca nu facem aceasta, nu ne vom atinge obiectivele”.