Patriarhul Kirill: creștinii astăzi sunt chemați să-şi apere credința cu nu mai puțin zel decât în ​​anii de represiune

0
704
Patriarhul Kirill: creștinii astăzi sunt chemați să-şi apere credința cu nu mai puțin zel decât în ​​anii de represiune
Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill a spus că astăzi, ca și în anii represiunilor staliniste, lumea se așteaptă de la creştini la manifestarea curajului. „De la noi nu se cere să murim, nimeni nu ridică întrebarea sau sunteţi creștini, sau veţi fi în afara societății, vă veţi pierde locul de muncă, ajutorul social … Dar oare nu ni se cere acum să mărturisim credința în Hristos, când toată așa-numită cultura îi îndreaptă pe oameni departe de Hristos” – a spus Patriarhul sâmbătă, după slujbă pe poligonul Butovo, la locul execuțiilor în masă a oamenilor, inclusiv şi a celor care au murit pentru credință.

„Și care este diferența că în cealaltă parte – sunt oameni cu arme pe marginea acestor şanțuri teribile sau oamenii care cu cuvintele, exemplul lor, iar uneori şi prin putere îi rup pe oameni de la Hristos şi distrug credința” – a adăugat el.

Patriarhul a mai spus că astăzi, în multe părți ale lumii „pentru scopul de a fi membrul societăţii bogate și prospere, este necesar să renunți la credință, prin primirea legilor blasfemietoare,” şi că mulţi oameni curajoși se ridică împotriva acestor legi.” Drept exemplu, Întâistătătorul Bisericii Ruse, a reamintit protestele de masă a francezilor împotriva legalizării „căsătoriilor” între persoanele de acelaşi sex.

„Să fie astăzi creștin – înseamnă „nici pentru un moment să nu-ţi pierzi vigilența, să ai grijă de educația religioasă a copiilor, cu dragoste să te atârni faţă de patrie, să te rogi pentru ea, s-o protejezi, inclusiv prin cuvânt și fapte împotriva tuturor ispitelor care pot întuneca adevărul, dar care nu sunt în măsură să-l dezrădăcineze. „

Traducere: ortodoxia.md ;

sursa: www.interfax-religion.ru