Patriarhul Khirill – daca Biserica va incepe sa se adapteze la gusturile, moda, si dorintele a celor influieti in aceasta lume, Biserica nu va mai avea valoare

0
677
Patriarhul Khirill – daca Biserica va incepe sa se adapteze la gusturile, moda, si dorintele a celor influienti in aceasta lume, Biserica nu va mai avea valoare
Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Khirill a avertizat Biserica de la faptele de oportunism și a chemat la apărarea adevărului, chiar dacă acesta poate să nu placă multora.

„Noi, oameni credincioşi, observăm în civilizaţia modernă multitudinea pericololelor, păcatelor, dăunătoare pentru oameni. Nu ar trebui să criticăm oamenii lumeşti, dar este datoria noastră de a compara ceea ce spun oamenii, cu cuvântul lui Dumnezeu,” – a spus patriarhul, după liturghie, pe care a săvârşit-o în Pühtitsa, la Mănăstirea Adormirii Maicii Domnului din Estonia – unul dintre centrele monahismului rus. Potrivit cuvintelor sale, Biserica evaluiază ceea ce se întâmplă cu omul și lumea prin prisma şi învățăturile lui Hristos și a Sfinților Părinți.

„Cum nu ar fi păcatul sprijinit de legăturile libertăţii umane, dreptul la o anumită formă de ordine politică, acolo unde el domină, noi îl numim „păcat”, provocând focul, critica, şi lupta împotriva noastră a oameni puternici ai acestei lumi, care au bani şi sunt în măsură să influențeze mass-media. Noi vom spune adevărul dumnezeiesc, pentru că nu avem un altul”- a spus Întâistătătorul.

Patriarhul a mai spus că dacă biserica va începe să se adapteze la gusturile, moda, şi dorinţele a celor influienţi în această lume, de o astfel de biserică nu va mai avea nevoie nimeni. 

„Oamenii au nevoie de biserică doar de atât că este, după cuvintele apostolului,” stâlpul și temelia adevărului „- a spus Patriarhul.

De asemenea, el a subliniat faptul că fiecare persoană crește sub greutatea responsabilităţii, „și depășirea dificultăților – acele încercări, care dacă sunt însoțite de credința și nădejdea în Dumnezeu, duc la creștere și sănătate.”

Traducere ortodoxia.md, conform http://www.interfax-religion.ru