Patriarhul Ioan al Antiohiei: „Sunt incapabili să facă ceva?”

0
909
Patriarhul Ioan al Antiohiei: „Sunt incapabili să facă ceva?”
O priveghere la lumina lumânărilor au făcut creştinii din Liban, sâmbătă, pentru cei doi mitropoliţi răpiţi în Siria în aprilie. Participanţii au făcut un apel la răpitori pentru eliberare şi au îndemnat forţele siriene de securitate să facă mai mult pentru a reuşi să se ajungă la eliberarea lor.

Conducătorul privegherii a fost Patriarhul Ioan al Antiohiei, care a condus aproximativ 300 de persoane în apropiere de Tripole, Liban, cerând eliberarea fratelui său, Mitropolitul elen ortodox de Halep, kyr Pavel Yazigi, şi a Mitropolitului siro-iacobit Ioan Ibrahim.

Patriarhul Antiohiei a declarat că apreciază  eforturile serviciilor siriene de securitate pentru eliberarea clericilor.

„Dar cu toate acestea mă mir de neputinţa lor în această chestiune. Sunt într-adevăr incapabili să facă ceva?”, a spus.

„Ne doare sufletul când vedem ceea ce se întâmplă în patrie”, a adăugat Patriarhul, referindu-se la războiul civil care a ucis aproximativ 93.000 de persoane şi a transformat 1,6 milioane de oameni în refugiaţi.  

Cei doi ierarhi ortodocşi au fost răpiţi pe 22 aprilie de către persoane înarmate în apropiere de frontiera turco-siriană în timp ce se aflau în drum spre Halep într-o misiune umanitară.

sursa acvila30.ro