Patriarhul Chiril considera ca manastirile nu ar trebui sa folosească Internetul

0
772
Patriarhul Chiril considera ca manastirile nu ar trebui sa folosească Internetul
Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii Chiril a spus că adaptarea vieții monahale la condițiile vieţii  moderne duce la distrugerea tradițiilor monahale stricte. „În opinia mea, mulţi călugări se comportă destul de nepotrivit. Pe de-o parte, (călugării) părăsesc lumea pentru a favoriza condiţiile unei mântuiri, însă, pe de altă parte, aceştia îşi folosesc telefoanele mobile şi navighează pe internet unde, ştim cu toţii, există multe lucruri păcătoase şi tentaţii”, a susţinut Patriarhul Kirill în timpul unei cuvântări la mănăstirea Zograf din Grecia.

„Tradiția monahală nu întâmplător este atât de strictă, vizând şi crearea celor mai bune condiții pentru ca o persoană să-şi poată mântui sufletul și deaceea trebuie să urmeze tradiția monahală” – a spus Patriarhul, citat de Departamentul Sinodal.

Potrivit conducătorului Bisericii Ortodoxe Ruse, în prezent, crește valoarea viații monahale pentru întreaga societate, căci vizitând manastirile, oamenii cu adevărat pot primi Harul Lui Dumnezeu, şi prin urmare, nici o adaptare a vieții monahale la condițiile moderne, nu ar trebui să existe.

„Cel mai greu lucru este să te mântuieşti în lume, unde oamenii se întâlnesc  față în față cu ispita, tentația, doctrinele false,” – a spus Patriarhul.

„Când un călugăr ia telefonul mobil pentru a accesa internetul, nu ar trebui ca acesta să mediteze dacă în genere locul său este la mănăstire.” – a întrebat el.

Traducere: ortodoxia.md ;

sursa: www.interfax-religion.ru