Avortul, mult mai periculos pentru mamă decât se credea

0
848
Avortul, mult mai periculos pentru mamă decât se credea
Prin efectele negative pe care le are, avortul nu doar că o afectează psihologic pe femeie, dar lasă şi o amprentă asupra sănătăţii acesteia, arată un studiu global. Analiza intitulată „Cum le răneşte avortul pe femei” a fost lansată în timpul Adunării Internaţionale pentru Sănătate de la Geneva. Aceasta arată efectele negative ale avortului, care de cele mai multe ori sunt pur şi simplu trecute cu vederea.

Între efectele pe termen lung ale avortului – fie că procedura a avut loc chirurgical sau nu – se numără un risc mult mai crescut de cancer la sân, în comparaţie cu femeile care nu au făcut avort, naştere prematură, infertilitate sau probleme psihologice, cu o incidenţă mai mare în rândul femeilor care au făcut avort faţă de cele care nu au făcut.

Soluţia propusă de organizaţia americană Minnesota Citizens Concerned for Life Global Outreach and National Right to Life Educational Trust Fund care a realizat studiul este renunţarea la promovarea legalizării avortului în statele lumii. În schimb, Organizaţia Mondială a Sănătăţii ar trebui să adopte măsuri care să „protejeze femeile de avort” şi, în acelaşi timp, să îmbunătăţească serviciile de sănătate şi accesul la acestea în ţările în care sunt problematice.

site sursa www.semneletimpului.ro