Drama victimelor traficului de carne vie

0
917
Drama victimelor traficului de carne vie
Vieţile a milioane de oameni din lumea întreagă ajung să fie vândute pe piaţă exact ca un produs de pe rafturile unui magazin. Din păcate, şansele de salvare a victimelor traficului de carne vie sunt slabe. Iar consecințele unei astfel de experienţe sunt traumatizante. România se află în fruntea clasamentului statelor europene la capitolul sclavie modernă, arată un raport întocmit de Comisia Europeană. Din cinci prostituate din UE, patru sunt de naţionalitate română.

 

Un raport realizat de Naţiunile Unite şi publicat anul trecut scotea la iveală cifre alarmante în legătură cu problema sclaviei moderne. Astfel, numărul de victime ale traficului uman se ridica la aproximativ 2,4 milioane de persoane, dintre care 80% erau exploatate sexual şi 17% erau supuse la forme de exploatare prin muncă. Şansele de salvare a acestora nu depăşeau una la o sută. În schimb, venitul anual estimat realizat în urma traficului uman atingea 32 miliarde de dolari, iar viaţa unui singur sclav costa în medie 90 de dolari.

Copiii şi femeile cad cel mai des pradă traficanţilor de carne vie, pe fondul exploatării sexuale, notează organizaţia Freedom 4 Innocence. Astfel, un alt raport al Naţiunilor Unite publicat în 2009, arăta faptul că din totalul victimelor traficului uman, 12% sunt bărbaţi, în timp ce 22% dintre acestea sunt copii, iar 66% sunt femei. Alte statistici adunate din toată lumea au arătat faptul că vârsta medie la care un copil ajunge să se prostitueze este de doar 12-14 ani.


De cele mai multe ori, victimele traficului de carne vie îşi cunosc exploatatorul care este fie un membru al familiei, o rudă, un prieten sau chiar un vecin, arată aceeaşi sursă. De asemenea, multe victime sunt ademenite cu locuri de muncă tentante, cu fel de fel de promisiuni sau, în cazul femeilor, chiar cu mariaje. Odată finalizate actele de căsătorie, acestea se mută cu soţul într-o altă ţară unde bărbatul urmează să îţi vândă proaspăta nevastă în schimbul unor sume de bani.

Poveşti sfâşietoare ale victimelor sclaviei moderne

O vacanţă de vis timp de o săptămână în Italia a devenit pentru o tânără un coşmar care a durat aproape jumătate de an. Cel care a ademenit-o a fost chiar prietenul ei, pe care îl cunoştea de cinci ani. Sub pseudonimul Sophie, ea a povestit experienţa traumatizantă într-un interviu pentru Voice of Russia.

Odată ajunşi la destinaţie, prietenul i-a luat paşaportul şi toate bunurile pe care le avea şi a obligat-o să se prostitueze pentru ca el să își poată plăti datoriile rezultate în urma unei tranzacţii de droguri eşuate. A ameninţat-o că dacă nu îi va plăti banii şi nu se va supune, va avea grijă ca familia sa şi fratele său cel mic să aibă de suferit.

De asemenea, a dus-o pe tânără pe malul unui lac, arătându-i locul unde își va găsi sfârşitul dacă nu va face precum i se spune. Astfel, Sophie a ajuns să întreţină zilnic relaţii sexuale cu până la 30 de bărbaţi, până când actele sexuale i-au provocat dureri imense şi a ajuns la spital. Acesta a fost biletul ei de eliberare din iadul pe care îl trăise timp de şase luni.

Maria avea numai 15 ani atunci când a fost „recrutată”, mărturiseşte aceasta într-un reportaj realizat de CNN. Din cauza problemelor de sănătate ale tatălui ei, ea a trebuit să îşi găsească neapărat un loc de muncă, pentru a-l putea interna într-un spital. Când cineva i-a spus că ar putea să îi găsească un loc de muncă în Manila, Filipine, a crezut că a dat norocul peste ea.

De unde credea că va ajunge să spele vase într-un restaurant, Maria s-a trezit în faţa unui bordel filipinez. Aici a întâlnit alte 16 fete dintre care una avea nu mai mult de 13 ani. A lucrat ca prostituată timp de câteva săptămâni, ajungând să întreţină relaţii sexuale cu 13 clienţi pe zi, până când autorităţile au luat măsuri.

Traficanţii i-au impus Mariei să se dea drept fată virgină, pentru că astfel clienţii cu care urma să întreţină raporturi sexuale erau dispuşi să plătească mai mulţi bani. Din acest motiv, ei au obligat-o pe tânără să îşi introducă în vagin o bucată de vată înmuiată în sânge de papagal.


Acestea sunt numai două poveşti care arată chinurile îngrozitoare prin care femeile trec după ce devin victimele traficanţilor de carne vie. Din dragoste, pentru bani, din cauza problemelor în familie, pentru că sunt silite sau păcălite, multe tinere ajung să se prostitueze, întreţinând relaţii sexuale forţate care le provoacă atât traume asupra organismului, dar şi răni psihice şi sufleteşti. La aceste cazuri se adaugă şi alte forme de sclavie modernă printre care se numără vânzarea bebeluşilor şi copiilor, exploatarea prin muncă la negru sau cer
şetoria.

sursa www.semneletimpului.ro