Vladimir Putin spune NU adopțiilor de către cuplurile homosexuale

0
721
Vladimir Putin spune NU adopțiilor de către cuplurile homosexuale
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut să fie gândite amendamente la legea adopției care să împiedice adopția copiilor ruși de către cuplurile homosexuale. Noua mișcare vine după implementarea pe 1 ianuarie a unei noi legi care previne adopția copiilor ruși de către americani, o mișcare extrem de controversată și criticată în presa intenațională. Se așteaptă ca amendamentele să fie discutate în vară.

Noile intenții ale președintelui sunt susținute de către comisarul pentru drepturile copilului, Pavel Astakhov, care a declarat recent că va face orice îi stă în putință pentru a se asigura că homosexualii nu vor putea adopta copii din Rusia, un lucru care ar fi „neconstituțional”, scrie LifeSiteNews.

Controverse s-au iscat în Rusia din cauza dezbaterilor care au loc în Franța și Marea Britanie pentru a legaliza căsătoriile homosexuale. Oficiali din cadrul ministerului de Externe rus spun că aceasta va „scădea șansele” pentru adopție de către cupluri din acele țări.

Odată cu criza economică suferită după căderea Uniunii Sovietice, Rusia a devenit destinația favorită pentru cuplurile dornice de adopție. Din 1991, experții cred că aproximativ 60.000 de copii ruși au fost adoptați numai de către cupluri din Statele Unite.

Rusia post-comunistă a experimentat o scădere drastică a ratei fertilității, a speranței de viață și a stării de sănătate publică. Cele mai recente statistici arată o îmbunătățire semnificativă a situației demografice, iar președintele Putin a făcut din îngrijirea acestor tendințe pozitive o prioritate pentru guvernul său, luând în considerare și măsuri pentru limitarea avorturilor, care sunt printre cele mai numeroase din lume. Premierul Dimitri Medvedev a declarat în ianuarie că populația este capabilă de revenire și creștere până la 145 de milioane, până în 2025.

site sursa www.semneletimpului.ro