Patriarhul sarb Irineu le cere politicienilor sa nu tradeze Kosovo si Metohia

0
886
Patriarhul sarb Irineu le cere politicienilor sa nu tradeze Kosovo si Metohia
Patriarhul sârb Irineu le-a cerut oficialilor de top, în numele Bisericii Ortodoxe Sârbe, nu să-și trădeze angajamentul lor din alegeri și încrederea cetățenilor.   El a subliniat că acestia „nu ar trebui să cedeze, sa trădeze sau sa vanda Kosovo și Metohija” în nicio conditie.

   „Noi, arhiereii Bisericii Ortodoxe Sârbe, convinsi că reprezentam prin vocea noastra poziția tuturor credincioșilor, considerăm că este de datoria noastră sfântă să vă reamintim faptul că promisiunea voastra – este clar atat pentru noi, cat si pentru marea majoritate a poporului nostru – trebuie sa fie pastrata. Suntem pe deplin conștienți de tragedia momentului și de povara responsabilității care atarna pe umerii vostri”, a aratat Patriarhul într-o declarație scrisă, care a fost transmisa mass-mediei, in urma cu o zi.
 
   Subliniind faptul că alegerile cele mai importante și perioada post-electorala imediata „sunt lucruri in care oamenii isi pun încrederea, pentru carmuirea de stat a Serbiei, în aceste vremuri tulburi”, arhiereii s-au aratat „constienti ca reprezentantii lor nu vor ceda, trăda sau vinde Kosovo-Metohija, istorica si vechea Serbie, oricare ar fi conditiile”.

   În mesajul adresat președintelui sârb, Tomislav Nikolic, Primului-ministru, Ivica Dacic și Prim-Viceprim-Ministrului, Aleksandar Vucic, Irineu a subliniat faptul că, în „acest dificil și critic – poate chiar fatidic – moment pentru Serbia și pentru sentimentul național sârb, Biserica face acest apel, pornind de la aparitiile in mass-media care o acuzau pentru păstrarea tăcerii vizavi de Kosovo”.

   „Vă abordam, in numele Bisericii Ortodoxe Sârbe, într-o manieră frățească, plina de respect și încredere în constiinta dumneavoastra creștină ortodoxă și in sentimentele voastre de responsabilitate de stat si de patriotism”, se aminteste in mesajul Patriarhului.

   El a menționat că niciodată nu va muri speranța si că, atunci când „norii tulburi se vor impreastia, soarele va straluci”.


site sursă www.lacasuriortodoxe.ro