O treime dintre americani dorește creştinismul ca religie oficială

0
790

O treime dintre americani dorește creştinismul ca religie oficială

Deşi Camera Reprezentanţilor din Carolina de Nord a respins un proiect de lege care ar fi pavat calea spre instituirea unei religii oficiale în Statele Unite ale Americii, susţinerea populară pentru o asemenea măsură se menţine ridicată. Astfel, un sondaj naţional realizat de Huffington Post şi YouGov relevă că 34% dintre adulţi sunt în favoarea stabilirii creştinismului ca religie oficială în SUA, în timp ce procentul celor care se opun este de 47%.

Analiştii explică procentul ridicat al susţinerii faţă de o religie oficială prin lipsa de satisfacţie a americanilor cu referire la separarea religiei de stat. Peste 37% dintre americani cred că SUA au mers prea departe în a ţine religia separată de politică, în comparaţie cu 29% dintre ei care au o opinie opusă, arată Huffington Post.

Statele Unite ale Americii au stabilit, încă de la instituirea lor, libertatea de conştiinţă, prin Primul Amendament. În consecinţă, SUA nu beneficiază de o religie oficială a ţării, fiecare cetăţean având libertatea de a-şi exprima convingerile şi de a se închina în conformitate cu propria credinţă religioasă.

site sursă www.semneletimpului.ro