Mitropolitul Antim al Tesalonicului: „Faceţi rugăciune, pentru că suntem în pericol de înrobire!”

0
1175
Mitropolitul Antim al Tesalonicului: „Faceţi rugăciune, pentru că suntem în pericol de înrobire!”
Slujba Imnului Acatist a fost oficiată de către Sanctitatea Sa Mitropolitul Tesalonicului, kyr Antim, în istorica biserică a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, „Nefăcuta-de mână”, din Tesalonic. Kyr Antim a cântat starea a doua şi a patra a Acatistului Bunei Vestiri a Maicii Domnului împreună cu preoţii bisericii.

Sanctitatea Sa, vorbind cu puţin timp înainte de încheierea slujbei, s-a referit la  iubirea pe care trebuie să o avem ca creştini şi a subliniat că „suntem oameni care sperăm la mai bine”.

„Faceţi rugăciune, deoarece suntem în pericol de înrobire”, a spus caracteristic Mitropolitul de Tesalonic despre situaţia în care se află Elada şi a adăugat că „trebuie să lăsăm copiilor noştri o patrie liberă”.

În alt punct, kyr Antim s-a referit la eleni, subliniind că „suntem un popor care nu ameninţă, ci este ameninţat”. După încheierea slujbei, kyr Antim a fost luat prin surprindere când un pastor anglican i-a cerut şi a luat binecuvântarea sa, transmiţându-i mulţumiri pentru slujba minunată pe care a oficiat-o.

site sursa acvila30.ro